Site icon NewsIT

Σαμαράς: Εκλογές μετά την άνοιξη του ’15 – «Σχιζοφρενής» ο ΣΥΡΙΖΑ

10.01.2014 | 14:43
Σαμαράς: Εκλογές μετά την άνοιξη του ’15 – «Σχιζοφρενής» ο ΣΥΡΙΖΑ

Αν και εμπύρετος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο συναντήθηκε με τους ανταποκριτές του ξένου Τύπου, είχε διάθεση να μιλήσει για όλα. Τί είπε για εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατ’ εξοχή αντιευρωπαϊκή δύναμη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον ΣΥΡΙΖΑ και όταν του έθεσε το… «κουφό» ερώτημα για το αν η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συνεργαστεί με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «αυτά είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα σενάρια». Αλλά δε σταμάτησε εκεί! Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ… «σχιζοφρενή»!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια «σχιζοφρενική» προσέγγιση. Άλλα λέει για το ευρώ στο εξωτερικό και άλλα στους πολίτες στο εσωτερικό», είπε.

«Όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και το κόμμα μου, θα πάνε καλά στις ευρωεκλογές» εκτίμησε ο πρωθυπουργός και με αυτή την αφορμή, ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών.

«Δεν πρόκειται να γίνουν τουλάχιστον πριν από την άνοιξη του 2015», είπε. Και πριν αρχίσουν σενάρια, τότε θα γίνει η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια για την προεδρία της Δημοκρατίας. «Θα κατεβάσω τέτοια υποψηφιότητα που θα βρει σύμφωνη την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων», τόνισε, σε μια προσπάθεια να εκθέσει όλους όσοι δε συμφωνήσει με την πρότασή του.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει προς τις… Βρυξέλλες πως η Ελλάδα περιμένει ελάφρυνση του χρέους τώρα που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. «Περιμένουμε να εφαρμοστούν όσα έχουμε συμφωνήσει στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Η συζήτηση, είπε, θα ξεκινήσει μετά τον Απρίλιο και αφού πρώτα η Eurostat πιστοποιήσει με τη… βούλα τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε εξτρεμιστική οργάνωση, με νεοναζιστική ιδεολογία, που δε σέβεται τον άνθρωπο. Για να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σου, δεν πρέπει να γίνεις σαν εκείνον. Η ηγεσία της είναι στη φυλακή, με βάσει την κείμενη νομοθεσία. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε και κάνει τη δουλειά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τσίπρας έδειξε την πόρτα στον Τατσόπουλο

Μειμαράκης «καρφώνει» Τσίπρα σε… «ευρωπαϊκό ακροατήριο»

Μαστίγιο και καρότο από Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση με Σαμαρά – Βενιζέλο

‘Οι Έλληνες έχουν ψευδαισθήσεις – Υπακούστε στην τρόικα”

Στουρνάρας προς τρόικα: Ο κόσμος σας φοβάται! – Σόιμπλε για κούρεμα: Γιάννη, ξέχνα το!

Επιδόματα στη Γερμανία για τους Έλληνες άνεργους μετανάστες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version