Δευτέρα, 1 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Σαμαράς και Καραμανλής δίνουν στίγμα μετά τις Ευρωεκλογές – Υποβαθμίζει το Μαξίμου

Σαμαράς και Καραμανλής δίνουν στίγμα μετά τις Ευρωεκλογές – Υποβαθμίζει το Μαξίμου

Χαμηλούς τόνους κρατά το Μαξίμου σε σχέση με τις παρεμβάσεις σήμερα Δευτέρα (1.7.2024) των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή».

Στο κυβερνητικό αλλά και στο κομματικό επιτελείο υποβαθμίζουν τη σημασία της εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούν τους δύο πρώην πρόεδρους, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, και ότι «κάθε φορά είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις τους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, προ ημερών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει αν το παρών στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο θα δώσει ή όχι και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτη κοινή εμφάνιση Σαμαρά – Καραμανλή

Είναι η πρώτη φορά που οι κύριοι Σαμαράς και Καραμανλής θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση και μάλιστα σε ένα τάιμινγκ όχι ουδέτερο… Θα παρέμβουν σε μία χρονική στιγμή μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Ν.Δ. η συζήτηση για το αν το κόμμα πρέπει να έχει σταθερά δεξιά πορεία ή να κλίνει και προς το κέντρο.

Υπενθυμίζεται δε, ότι και οι δύο άνδρες, το παρελθόν, έχουν πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων… Από την εξωτερική πολιτική έως τις υποκλοπές, ενώ πρόσφατα ο κ. Σαμαράς διαφώνησε έντονα και με τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι άξονες της ομιλίας Καραμανλή

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός, στην παρουσίαση του βιβλίου που αφορά στον ίδιο, δεν προτίθεται να κινηθεί σε διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που έχει κινηθεί έως σήμερα. Στις δημόσιες παρεμβάσεις μέχρι τώρα έχει σταθεί ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα… Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό, στις συμμαχίες Ελλάδας αλλά και στον ρόλο της Ευρώπης σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον.

«Μετωπική» από τον Α. Σαμαρά…;

Όσον αφορά στην παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι δεν θα περιοριστεί στην έκφραση των ανησυχιών του για τα εθνικά θέματα, με σημεία αιχμής τις σχέσεις της Ελλάδας με την Άγκυρα, τα Σκόπια και τα Τίρανα…

Στο «γαλάζιο στρατόπεδο» υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός θα δώσει ξεκάθαρα το στίγμα των θέσεων του για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Ν.Δ., στον απόηχο και του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Ιουνίου.

Άλλωστε, ο τίτλος της ομιλίας του: «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι» μαρτυρά ότι η παρέμβαση μπορεί να συμπεριλάβει πλήθος πολιτικών μηνυμάτων για μία σειρά θεμάτων.

Παρά το γεγονός ότι στη Ν.Δ. κρατούν χαμηλούς τόνους για την εκδήλωση, μεταξύ κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, βουλευτών αλλά και στον κόσμο της “γαλάζιας” παράταξης, είναι προφανές το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της ομιλίας των δύο πρώην προέδρων.

Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ενώ προσκλήσεις έχουν σταλεί σε όλους τους βουλευτές της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις