Site icon NewsIT

Σαμαράς: Μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας

18.01.2015 | 12:38
Σαμαράς: Μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας

''Εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη. Ο Τσίπρας είναι λάτρης της Βενεζουέλας. Καλαμπούρι ότι είναι ευρωπαϊκό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γλέζος πρώτος μίλησε για χέρι στις καταθέσεις'' δήλωσε ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη του μία μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς με συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και τον Τάκη Χατζή.
Αφού τόνισε πως η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του του στατιστικού λάθους, έκανε λόγο για παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ τα περί αυτοδυναμίας.

Εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη

Ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την έκφραση ”καλαμπούρι” για το αν είναι ευρωπαϊκό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά έστρεψε τα βέλη του στον Α. Τσίπρα και στην οικονομία.
”Εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη. Ο Τσίπρας είναι λάτρης ενός οικονομικού συστήματος -της Βενεζουέλας- που παγκοσμίως έχει αποδειχθεί ότι δεν δουλεύει”.

Ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε πως ”είμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, είμαστε πολύ κοντά και στην καθίζηση” και αναφέρθηκε στην ανάγκη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.

Μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας

”Χωρίς χρήματα θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Ο κ. Γλέζος πρώτος το είχε πει αυτό, εγώ δεν το έχω σκεφτεί ούτε ως εναλλακτική. Μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας”.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την υπόσχεση του για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα από το 42% στο 33%, για μείωση στο 15% του φόρου στις επιχειρήσεις αλλά και νέα μείωση κατά 7% του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015.
”Βγαίνουμε από τα μνημόνια μπαίνουμε στην ανάπτυξη, τέλειωσε το πάνω για φόρους μόνο κάτω. Η πρώτη κατοικία δεν θα πειραχθεί με τίποτα. Πρέπει να πάρω επάνω μου την έννοια της επανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους. Τον ΕΝΦΙΑ θα τον αποδώσουμε ολόκληρο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μιλάω για πράγματα, μετρημένα, νοικοκυρεμένα, κοστολογημένα όχι φούσκες του ΣΥΡΙΖΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακινήτων λέει ότι ο μέσος φόρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεσοσταθμικά 20πλασιος του υπάρχοντος”.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version