Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σαμαράς: «Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει»

Σαμαράς: «Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει»

Έκκληση στους βουλευτές να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο προκειμένου να βγούμε από την κρίση απήθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετα από ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου και στον προαύλιο χώρο κάλεσε τους δημοσιογράφους προκειμένου να κάνει την δήλωσή του.

«Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Πρώτα απ’ όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας. Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό. Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει. Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνον αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια.
Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει.»

Ο πρωθυπουργός έκανε την δήλωση αυτή, σε μια προσπάθεια να περάσει αναίμακτα το πολυνομοσχέδιο και την ώρα που φαίνεται να κάμπτονται οι αντιδράσεις τόσο για το γάλα, μετά την χρυσή τομή που βρέθηκε μεταξύ των διαφωνούντων βουλευτών και των υπουργών Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» και «θα γίνει το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει την κατάθεσης, αύριο, του πολυνομοσχεδίου. Η σύσκεψη έγινε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, νωρίτερα, του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Κακλαμάνης: Δεν θα παραιτηθώ από βουλευτής

Σκληρή αντίδραση της Εκκλησίας για το άρθρο του Νίκου Δήμου

Μόνιμη η κινητικότητα στο Δημόσιο – Απολύονται 4.000 για να “κλείσει” η συμφωνία με την τρόικα: φεύγουν 3000 από δήμους,1000 από ασφαλιστικά ταμεία

Την άρση ασυλίας Γερμενή αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας – Την Τετάρτη οι πρώτες ψηφοφορίες στην Ολομέλεια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε