Πολιτική

Σαμαράς: Το “πίσω” τελείωσε, πάμε μπροστά! – “Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πολιτική αστάθεια”

"H Ελλάδα μπαίνει σε άλλους ρυθμούς, γίνεται μεγάλη επανεκκίνηση" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος καθ οδόν προς την Λαμία επισκέφθηκε το έργο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου "Παράκαμψη Στυλίδας".

Και πρόσθεσε: “Αφήνουμε την κρίση πίσω και προχωράμε όπως μας θέλει ο κόσμος, δημιουργώντας και δουλεύοντας με σταθερά βήματα μπροστά. Το “πίσω” τελείωσε. Πάμε μπροστά!».

Όπως τόνισε, εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσπαθήσει με αυτές τις ευρωεκλογές να ρίξει την κυβέρνηση και να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στον τόπο. “Αυτός είναι κίνδυνος τεράστιος, ουσιαστικός, γιατί τις εκλογές τις βλέπουν ως μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου. Κι εγώ τις εκλογές τις βλέπω ως μοχλό σταθεροποίησης του τόπου. Ως ακόμα ένα βήμα μπροστά, το οποίο πρέπει να το κάνουμε με σταθερότητα, με σοβαρότητα, για αυτό το οποίο λέγεται Ανάπτυξη. Γιατί μόνο η Ανάπτυξη δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν”.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα: “Θέλουν τις εκλογές ως μοχλό σταθερότητας ή ως μοχλό αποσταθεροποίησης; Αναλογίζονται τους κινδύνους, αν γίνει το δεύτερο; Και οφείλουν να γνωρίζουν για τη δική μας την πλευρά τα θετικά και τα σίγουρα. Μπορεί να είναι μικρά τα βήματα αλλά είναι σίγουρα, σταθερά προς την Ελπίδα μιας Ελλάδας, η οποία όχι απλά πλέον αναπνέει αλλά μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο”.

Επομένως, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, “οι εκλογές αυτές, αντιλαμβάνομαι ότι πολλές φορές σε κάνουν να σκέφτεσαι προηγούμενες- αν θέλετε- δυσφορίες, που υπήρξαν, αλλά ταυτόχρονα για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κριτήριο την Ελλάδα, την Πατρίδα, η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο και όχι να πάμε σε διαδικασίες οι οποίες θα θέσουν τον τόπο σε κίνδυνο.”

Στην δήλωσή του, ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός: “Βρισκόμαστε στην περιοχή στην οποία ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο κεντρικός οδικός άξονας της Χώρας. Είναι η παράκαμψη της Στυλίδας, που είχε μείνει πίσω πολλά χρόνια -από το 2009 είχαν σταματήσει τα έργα- η οποία εκτελείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και θα αποδοθεί στην κυκλοφορία σε λίγους μήνες μαζί με τα υπόλοιπα έργα από Λαμία προς Θεσσαλονίκη. Και είναι επίσης μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από εδώ και ο Ε65, ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος της Χώρας, που είναι πολυσήμαντης αξίας και ιδιαίτερα για την περιοχή ολόκληρη. Θα έλεγα ότι αυτά τα έργα, όχι μόνο δίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά δίνουν και μια ψυχολογία και αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε άλλους ρυθμούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς: Εκτός από μέρισμα θα μοιράσουμε και τρόφιμα

Στα χαρακώματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το σύνθημα “Νέα Ελλάδα”

Δημόσια υποστήριξη από τον Γιουνκέρ στον Σαμαρά

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ