Site icon NewsIT

Σαββατοκύριακο σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ

13.04.2013 | 11:33
Σαββατοκύριακο σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ

Μέρα με τη μέρα οξύνεται η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατoκύριακο χαρακτηρίζεται ήδη κρίσιμη για τη συνοχή του «Συνασπισμού» στην πορεία του και προς το Συνέδριο στα μέσα Ιουλίου.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν χθες στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας ήταν αποκαλυπτικά του κλίματος διχασμού που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος καθώς:
– η «πλειοψηφία» υπό τον Αλέξη Τσίπρα δίνει μάχη να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον ευρωπαϊκό δρόμο και υπέρ των «συμμαχιών» με αντιμνημονιακό όμως πλαίσιο
– η «μειοψηφία» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κινείται καθαρά πλέον σε ευρωσκεπτικιστική κατεύθυνση θέτοντας επί τάπητος το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή;»

Στην εισήγηση πάντως που θα τεθεί προς έγκριση στη συνεδρίαση της ΚΕ στο ζήτημα του νομίσματος τονίζεται εκ νέου η θέση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα δηλαδή…«όχι πάση θυσία στο ευρώ».

Όσον αφορά το θέμα των «συμμαχιών» τα μηνύματα είναι πολλαπλά και ιδίως προς το ΚΚΕ καθώς μεταξύ άλλων στην εισήγηση τονίζεται «…Όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου οι ηγεσίες τους κατανοήσουν την ανάγκη της ενότητας και της ενωτικής δράσης. Δεν μπορεί ο λαός να υπομένει την καταστροφή αναμένοντας τις εκτιμήσεις “περί ωρίμανσης του υποκειμενικού παράγοντα».

Επίσης υπογραμμίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM, θα επιμείνει στην πρότασή του για συνεργασία των δυνάμεων από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την ριζοσπαστική οικολογία ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά» και σημειώνεται «σε κάθε περίπτωση προεκλογικές ή μετεκλογικές συνεργασίες και συμμαχίες πρέπει να έχουν την έγκριση της Κ.Ε. ή των Οργάνων και σωμάτων που θα καθορίσει το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι σχετικά με τη λειτουργία και δράση των «συνιστωσών» στην εισήγηση που θα τεθεί προς έγκριση στην ΚΕ αναφέρεται «Το οργανωτικό πρόβλημα είναι ακόμη μπροστά μας. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία των οργανώσεων. Ας το πούμε καθαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τις συνιστώσες του. Σε συνήθειες, τρόπους λειτουργίας και πρόσωπα. Υιοθετούμε στη πράξη με πολύ ευκολία τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους και αποδιώχνουμε τα θετικά».

Διαβάστε

ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μπλεγμένοι – Πως ο δικομματισμός θα δικάσει τον εαυτό του;

“Προσπέρασε” η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ στο βαρόμετρο της Public Issue

“Συνεργασία και Συμμαχία”… … λέξεις κλειδιά στην πολιτική ατζέντα της Κεντρο-Αριστεράς

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για αφίσα των φοιτητικών εκλογών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version