Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σε εγρήγορση ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσει το “κοινό” του συντηρητικού χώρου

Σε εγρήγορση ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσει το “κοινό” του συντηρητικού χώρου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα στην κατεύθυνση διεύρυνσης της κοινωνικής βάσης του κόμματος και σε στρώματα που μέχρι τώρα τουλάχιστον θεωρούνται ότι ανήκουν στο συντηρητικό χώρο.

Στην Κουμουνδούρου αναλύοντας και τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη η προσέγγιση των…”νοικοκυραίων”, διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει σημαντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος ή ακόμη και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές που είναι ο επιθυμητός στόχος.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας -είχαν προηγηθεί αρκετές συναντήσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο- προκειμένου να σταλούν και τα απαραίτητα μηνύματα στο χριστεπώνυμο πλήθος και αφετέρου να συναντηθεί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ενστόλων.

Και στις δύο περιπτώσεις ο κ. Τσίπρας επιχείρησε ουσιαστικά να ανοιχτεί σε κατηγορίες πολιτών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με την Αριστερά σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο και είναι ταυτισμένα με συντηρητικές πολιτικές και επιλογές κόντρα στις περισσότερες των περιπτώσεων στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις κινήσεις αμφίπλευρης διεύρυνσης προς την κεντρο-αριστερά (συναντήσεις με ΔΗΜΑΡ, Λ. Κατσέλη κ.α.) και τη κεντρο-δεξιά να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας, ώστε να μην υπάρξει ανάγκη σχηματισμού «πολυκομματικής» κυβέρνησης με ότι αυτό αυτό μπορεί αν συνεπάγεται στην διακυβέρνηση.

Πάντως οι τελευταίες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα σε συνδυασμό με τον “ρεαλισμό” που διαπνέει πλέον το λόγο του στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας προκαλούν εκνευρισμό στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος (Λαφαζάνης κ.α.), αν και οι συνεργάτες του επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντας ότι ο θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ασκούμενη μνημονιακή πολιτική παραμένουν ως έχουν με βάση τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια και τη πιθανή διάλυση της τρόικας

Κατέβηκε η σελίδα του Μαστοράκη στο facebook: «Γράφω ένα ευπρεπέστατο σχόλιο για τη Χαρούλα του ΣΥΡΙΖΑ…»

Ο ΕΝΦΙΑ είναι το βατερλό της κυβέρνησης που πρέπει να φύγει άμεσα

‘Αγιο ‘Ορος: Ο ηγούμενος που “έστησε” τον Τσίπρα! – ΦΩΤΟ


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε