Πολιτική

Σε νευρικό κλονισμό οι βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ – Ετοιμάζουν αντάρτικο κατά των μέτρων

Οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να ετοιμάζουν αντάρτικο κατά των νέων οδυνηρών μέτρων, μέσα από μικρά πηγαδάκια στη Βουλή και παρασκηνιακές ενέργειες.

Χαοτική θεωρείται η κατάσταση στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα για να έχει αύριο η χώρα και όχι να χρεοκοπήσει είναι οδυνηρά και ουδείς δείχνει έτοιμος να τα υπερψηφίσει.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βλέποντας το κόμμα τους να κατακρημνίζεται στις δημοσκοπήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η επανεκλογή τους γίνεται αμφίβολη, φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αντιδράσουν και να μην υπερψηφίσουν τα σκληρά αυτά μέτρα.

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις για επιβολή κομματικής πειθαρχίας, κάτι που προς το παρόν έχει αποκλείσει ο εκπρόσωπος, Πάνος Μπεγλίτης. Το “μασάζ” των “πράσινων” βουλευτών θα αναλάβει ο κ. Παπανδρέου μέσω της σύγκλισης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Αυτός ο αναβρασμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να φέρει στη Βουλή τα νέα μέτρα με τη μορφή ενός άρθρου προκειμένου να μην υπάρξουν έντονες αντιδράσεις ή ακόμα και καταψήφιση επιμέρους μέτρων.

Χειρότερη θεωρείται η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όπου η λεγόμενη λαϊκή δεξιά ζητά ευθέως από τον κ. Σαμαρά να πει ΟΧΙ στα νέα μέτρα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας.

Στα δύσκολα για τη Νέα Δημοκρατία είναι να πει το ναι στις περικοπές των συντάξεων, ενώ προβληματισμό δημιουργεί και το γεγονός πως η τρόικα ζητά από τον Ιούνιο να ανοίξει η κουβέντα για κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων.

Φυσικά πολλά στελέχη του κόμματος συζητούν και σκέφτονται το πολιτικό κόστος ενός ΝΑΙ σε όλα αυτά τα μέτρα στις εκλογές που θα ακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων.

Μαζί με τα πολλά στελέχη που συμβουλεύουν τον Αντώνη Σαμαρά να πει ΟΧΙ έρχονται και οι περισσότεροι συνδικαλιστές του κόμματος με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τον Γιάννη Μανώλη. Πάντως εάν τελικά συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συγκαλέσει και εκείνος την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του και να τους ηρεμήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενώπιον των ευθυνών τους – Οδυνηρά μέτρα ή χρεοκοπία της χώρας

Τον Ιούνιο θα έρθουν κι άλλα χειρότερα! Μέχρι και πλήρης κατάργηση αφορολόγητου!

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή