Κυριακή, 7 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Σε ποια στέκια συχνάζει η… κυβέρνηση;

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μένουν πιστά στις συνήθειες που είχαν πριν ανέβουν στην εξουσία, αφού μικρά καφέ, παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας κερδίζουν την προτίμηση των στελεχών της νέας κυβέρνησης και όχι μόνο.

Αφήνοντας πίσω τα μοδάτα μπαρ του Κολωνακίου που άλλοτε φιλοξενούσαν προηγούμενα κυβερνητικά στελέχη, οι αριστεροί υπουργοί κινούνται στα Εξάρχεια αλλά και στην περιοχή που εκτείνεται από την πλατεία Συντάγματος μέχρι τα Πετράλωνα.

Η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, που επί σειρά ετών αποτελούσε «άβατο» για τους εκάστοτε υπουργούς, αποτελεί αγαπημένο μέρος για τις εξόδους υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Το εστιατόριο «Γιάντες», που απασχόλησε την επικαιρότητα λόγω της επίθεσης στον Γ. Βαρουφάκη, επισκέπτεται ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ ο υπουργός Οικονομικών παρά το πρόσφατο επεισόδιο παραμένει «πιστός» στα Εξάρχεια.

Το «Floral» αποτελεί στέκι για τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη αλλά και για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία για σύντομα γεύματα προτιμά το «Ζάχαρη και Αλάτι», όπως και η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, όταν βρίσκεται στην Αθήνα.

Την ταβέρνα «Τσέλιγκας» στη Ζωοδόχου Πηγής προτιμά ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Το μαγαζί επισκέπτεται επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και ο Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης πηγαίνει συνήθως στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο «Αθηναϊκόν» στη Θεμιστοκλέους ή την ταβέρνα «Κρήτη» στην πλατεία Κάνιγγος.

Παράλληλα, εκτός των Εξαρχείων το μπαρ «Low profile», που εδώ και μερικούς μήνες στεγάζεται στη στοά Μπολάνη, επισκέπτεται ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ τα πρωινά όσοι βρεθούν στο κέντρο μπορεί να τον πετύχουν στο «Cafe Voulis» του Συντάγματος.

Την ταβέρνα «Κληματαριά» στην πλατεία Θεάτρου επιλέγει για ένα σύντομο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αρκετοί όμως είναι και οι υπουργοί που διαλέγουν για την έξοδό τους στέκια κοντά στο σπίτι τους όπως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής που προτιμά την ταβέρνα «Κρητικός» στην περιοχή της Κάντζας, αλλά και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου συναντιέται με φίλους στην κυπριακή ταβέρνα «Το ταβερνάκι του Σαμψών» στην Παλλήνη.

ΠΗΓΗ: ethnos
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΕΘΝΟΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε