Πολιτική

ΣΕΒ: Καλοδεχούμενο το αποτέλεσμα που απέτρεψε τις πρόωρες εκλογές

Ως ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της προσπάθειας ερμηνεύει ο ΣΕΒ τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

  Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκτιμά ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, επισημαίνει την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και καλεί το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναλυτικά, ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δήλωσε τα εξής: “Ο λαός μας αντιμετώπισε ώριμα τα τεχνητά διλήμματα και το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Έδωσε ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας να απαλλαγεί η χώρα από το φάσμα της χρεοκοπίας.

Αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος αυτής της προσπάθειας -αλλά, δίκαια και αυτονόητα, αδημονεί να δει το αντίκρυσμά της. Οι αμέσως επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι.

Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι τομές που χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία μας. Ωστόσο, πολιτική σταθερότητα χωρίς υγιές πολιτικό κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο λαός ανέλαβε στην κάλπη τις ευθύνες του. Το πολιτικό σύστημα καλείται τώρα να αναλάβει τις δικές του.”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Από το υπουργικό στο μαιευτήριο – Αναλαμβάνει το υπουργείο Οικογένειας λίγο πριν γεννήσει
Η Πειραιώτισσα που κατάφερε να γίνει το νεότερο μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019. Αν και απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της στον ανασχηματισμό του 2024, τώρα αναλαμβάνει ξανά ενεργό ρόλο
Η Δόμνα Μιχαηλίδου