Site icon NewsIT

“Σφαγή” Κεγκέρογλου – Πετρόπουλου στη Βουλή: “Σταμάτα τις βρωμιές και τη λάσπη”

14.10.2015 | 20:36
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Βαριές καταγγελίες αντάλλαξαν πριν από λίγο στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο με... φόντο το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των εργαζομένων σε «εννέα» τράπεζες.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο ότι επιχειρούν ωμή παρέμβαση στο αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοδιοικούμενο Ταμείο Αλληλοβοηθείας 9 Τραπεζών, το ΤΑΠΙΛΤΑΤ, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα και την περιουσία του που αγγίζει τα 232 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στήριξε τις καταγγελίες του καταθέτοντας ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο εν λόγω Ταμείο από το γραφείο του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο και απειλεί με αστικο-ποινικές ευθύνες τη Διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ προκειμένου να σταματήσει η αυτοδιαχείριση. Μια θέση, που όπως είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετη με τη γνωμοδότηση που είχαν κάνει στο παρελθόν οι ίδιοι οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Πετρόπουλος όταν ήταν νομικοί παραστάτες του ΤΑΠΙΛΤΑΤ. Θέλετε, είπε, να δημευτούν τα χρήματα των εργαζομένων και η σοβαρή περιουσία του Ταμείου που ανέρχεται σε 232 εκατομμύρια… και το κάνετε αυτό με ένα «έγγραφο που αποστείλατε στο Ταμείο αμφιβόλου γνησιότητας, μιας και φέρνει μόνο μια υπογραφή, με την ένδειξη από κάτω “Διευθύντρια”, χωρίς να φέρεται το όνομα της ή να έχει άλλη σφραγίδα. Και όλα αυτά, όταν ξέρετε τις γνωμοδοτήσεις της Διοίκησης του Υπουργείου Εργασίας που πανηγυρικά βεβαιώνουν το αυτοδιαχειριζόμενο και το αυτοδιοίκητο του Ταμείο καθώς είσαστε ως δικηγόροι νομικοί παραστάτες του, τόνισε.

Σε υψηλούς τόνους, ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, χαρακτήρισε ψευδή τα όσα ανάφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ περί ύπαρξη τέτοιας γνωμοδότησής του και μίλησε για ανακύκλωση ψευδών ειδήσεων που έχουν γίνει από περιοδικό για την σχέση του με την τράπεζα Αττικής και του ζήτησε “να σταματήσετε τις βρομιές και την λάσπη…”

Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, πάντως, κατέθεσε έγγραφα στην Επιτροπή με τα οποία, όπως είπε, τεκμηριώνονται τα όσα κατήγγειλε .
 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version