Πολιτική

«Σφάζονται» ξανά κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για τα… γκαζάκια – Κεδίκογλου: Ζητάμε το αυτονόητο – ΣΥΡΙΖΑ: Φταίμε και για τους εξωγήινους!

- Οι επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «άναψαν» ξανά τα αίματα της πολιτικής αντιπαράθεσης
- Κεδίκογλου: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για λιντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει ατζέντα από τη λίστα Λαγκάρντ και το νέο φορολογικό
- «Συμφωνείτε με αυτή τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα εμφυλιοπολεμικά ακροδεξιά κηρύγματα;» ρωτά η Κουμουνδούρου ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Την Παρασκευή ήταν σπίτια δημοσιογράφων σήμερα ήταν γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αλλά και υποκαταστήματα τραπεζών. Ξημερώματα Σάββατου, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ σε γραφεία της ΝΔ σε Αργυρούπολη, Άνω Γλυφάδα και Κυψέλη, ενώ άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Γλυφάδα πετώντας πέτρες και τούβλα.
Με βόμβες μολότωφ άγνωστοι επιτέθηκαν επίσης σε ΑΤΜ 2 τραπεζών στην Καισαριανή.

Οι νέες εμπρηστικές επιθέσεις προκάλεσαν νέα πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, με ανταλλαγή αιχμηρών ανακοινώσεων.

Την αρχή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τις επιθέσεις.
Η απάντηση της Κουμουνδούρου δεν άργησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος και αξιοποίησης των γεγονότων.

Η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στην –«πανικόβλητη» όπως την χαρακτήρισε κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως προσπαθεί αν αλλάξει ατζέντα από τη Λίστα Λαγκάρντ και το νέο νομοσχέδιο φορολεηλασίας» προσθέτοντας ότι «σε αυτό το σχέδιο εντάσσονται οι επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια δημιουργίας ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τη…βία, την ανομία και την έλευση των εξωγήινων στον πλανήτη μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως δεν έχει καμία σχέση με πράξεις τυφλής βίας «που σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται ενάντια στο μνημονιακό σύστημα, από το οποίο μάλιστα και αξιοποιούνται», σημειώνοντας πως αυτή την αυτονόητη καταδίκη μας, η ΝΔ και η κυβέρνηση ηθελημένα φαίνεται να την αγνοούν.
Παράλληλα, θέτει ερωτήματα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση: «συμφωνούν με αυτή τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα εμφυλιοπολεμικά ακροδεξιά κηρύγματα;
Προτίθενται να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από αυτά, αδύναμοι να δώσουν απαντήσεις για την καταδίκη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής;
Θα προστατευτεί η δημοκρατία και οι κοινωνικοί αγώνες από τη συγκρότηση ενός δεξιού αυταρχικού κράτους που βάζει στο στόχαστρό του την ίδια την κοινωνία;».

«Η κυβέρνηση ζητά μόνο το αυτονόητο σε μια Δημοκρατία: τη σαφέστατη καταγγελία και αποκήρυξη κάθε μορφής βίας από το σύνολο του πολιτικού κόσμου» ήταν η νέα απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με αφορμή την επίθεση της Κουμουνδούρου.

«Τι χρεία μαρτύρων άλλων έχουμε όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για λιντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων, εκθειάζουν την «καλή» πολιτική βία και τη νομιμοποιούν; Αυτά είναι κηρύγματα εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας που οδηγούν σε βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες δημοσιογράφων και πολιτικά γραφεία» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όλα αυτά ένα 24ωρο μετά τη νέα αντιπαράθεση των δυο πλευρών με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια δημοσιογράφων, για τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη οι “Κύκλοι Παραβατικών/Πυρήνας Εραστές της Ανομίας” και η “Μαχόμενη Μειοψηφία”, δημοσιεύοντας την προκήρυξή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Φυσικά, η κόντρα για τα γκαζάκια έφτασε μέχρι τη Βουλή, όπου το βράδυ της Βουλής τα πνεύματα ήταν οξυμένα εξαιτίας της ψήφισης του φορολογικού. Εκεί, διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Μάκης Βορίδης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και σε ΑΤΜ

Κεδίκογλου προς ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάστε τις εμπρηστικές επιθέσεις

«Απάντηση» ΣΥΡΙΖΑ σε Κεδίκογλου: Δημιουργείτε εμφυλιοπολεμικό κλίμα

Αντί για το φορολογικό “τσακώνονταν” για τη Βίλα Αμαλία και τα τσεκούρια

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια κατά των 5 γνωστών δημοσιογράφων

Οργανωμένη επίθεση με γκαζάκια εναντίον γνωστών δημοσιογράφων – Αγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3