Πολιτική

Σφίγγα ο Μεϊμαράκης – Τι είπε για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας

Θα σας πω αν θα είμαι υποψήφιος, όταν το ανακοινώσω θα είναι μια συνολική πρόταση δεν θα είναι μια απλή δήλωση είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποφεύγοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει τις επόμενες κινήσεις του σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέα Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης από τα γραφεία του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις τελευταίες εμφανίσεις και τις επαφές του στις ΗΠΑ.Ο κ. Μεϊμαράκης είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας πήγε απροετοίμαστος και χωρίς μεταφραστή, αφήνοντας αιχμές για υπερβολική σιγουριά και αλαζονεία του κ. Τσίπρα.Ο κ. Τσίπρας εξέπεμψε αμηχανία και δεν τίμησε τη χώρα, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, συμπεραίνοντας ότι ο κ. Τσίπρας έτσι πήγαινε και στις διαπραγματεύσεις. Κάλεσε μάλιστα τον Πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την αλαζονική όπως τη χαρακτήρισε στάση τονίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να εκπροσωπείται έτσι.
Σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για ακόμη μια φορά δεν θέλησε να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του. Ωστόσο αυτή τη φορά ο κ. Μεϊμαράκης άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια ανακοίνωση τονίζοντας ότι η κατάθεση μιας υποψηφιότητας δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς θα πρέπει να συνοδεύεται από μια συνολική πολιτική πρόταση. “Οι ανακοινώσεις γι’ αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, θέλει πρόταση θέλει υπογραφές. Θα ήταν εύκολο για μένα να πω το “ναι” ή το “όχι”όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σαφείς ήταν πάντως οι αιχμές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον Α. Παπαμιμίκου τον οποίο χαρακτήρισε με νόημα μέλος του κόμματος… “Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διαδικασίες τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί με τον τρόπο με τον οποίον θα γίνουν. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι ένα απλό μέλος της εφορευτικής επιτροπής ο οποίος και προεδρεύει. Η στάση κανενός δεν με ενοχλεί, αντιθέτως είναι όλοι συνεργάτες μου μέσα το πλαίσιο το οποίο ορίζει το καταστατικό. Από ‘κει και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι