Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη σε Στουρνάρα για ΕΡΤ: “Απαιτούμε να σταματήσετε…” – Τι απάντησε ο ΥΠΟΙΚ

Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη σε Στουρνάρα για ΕΡΤ: “Απαιτούμε να σταματήσετε…” – Τι απάντησε ο ΥΠΟΙΚ

“Αναψαν τα αίματα” στη Βουλή, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να εξαπολύσει επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών χειρίζεται παράνομες μεθοδεύσεις.

“Να καταγγείλω τον παριστάμενο υπουργό, γιατί χειρίζεται παράνομες μεθοδεύσεις”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: “Έβαλε μαύρο στην ΕΡΤ, μαύρο στο κανάλι της Βουλής, αλλά θελει να βάλει μαύρο και σε άλλους σταθμούς που μεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ. Έχουν αρχίσει ήδη οι συλλήψεις. Στείλατε e-mail που απειλείτε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς με διώξεις.

Απαιτούμε να σταματήσετε αυτές τις απαράδεκτες πράξεις. Δεν έχετε δικαίωμα σε μια δημοκρατία να προχωρείτε σε αυτές τις πράξεις. Επιχειρείτε να κλείσετε και σταθμούς, που είναι πέραν του κρατικού και δημοσίου ελέγχου. Να ανακαλέσετε την πράξη του Νομοθετικού Περιεχομένου και να ανοίξετε τον σταθμό της Βουλής που είναι σταθμός της δημοκρατίας που αδιαμεσολάβητα στέλνει εικόνα σε όλους τους πολίτες. Ο κόσμος δεν θα το επιτρέψει. Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε δημοκρατικά να σηκωθείτε να φύγετε…”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: “Τα περι χουντικών εκφράσεων σας τα επιστρέφω κύριε Λαφαζάνη. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την προστασία της ΕΡΤ. Δεν γίνεται καμία βιαιότητα αυτή τη στιγμή. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι και του ελληικού λαού.

Η απόφαση δεν είναι ευχάριστη από εμάς, η σύσταση του νέου φορέα που θα γίνει πολύ γρήγορα είναι αναγκαίο μέτρο για τον εξορθολογισμό του κσοστους σε έναν νέο φορεα τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου. Όσοι έχουν εμπειρία από την δημόσια διοίκηση ξέρουν ότι μόνο μέσα από συκγρούσεις μπορεί να γίνει…. Οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές. Εν κινήσει δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, όταν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή.

Έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για τη σύσταση του νέου φορέα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει οριστεί φυσικός διάδοχος της ΕΡΤ. Έχουμε ήδη προχωρήσει στη σύσταση του οργάνου διαχειρισης και θα προχωρήσουμε στην αποζημίωση του προσωπικού, όταν έχουμε τα στοιχεία. Θα πρέπει να τονίσω την ευθύνη του προσωπικού, γιατί ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει τα στοχεία με τα οποία είναι χρεωμένος. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και διαφανή φορέα… χρηστής διοίκησης, το οποίο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας”.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την αναφορά του Μίμη Ανδρουλάκη ότι ο υπουργός Οικονομικών με όσα λέει πυροδοτεί την κυβερνητική συνοχή, ο κ. Στουρνάρας τόνισε: “Κυριε Ανδρουλάκη δεν το δέχομαι αυτά που λέτε… Είμαι υπουργός Οικονομικών και όχι του Σαμαρά και νοιάζομαι για την περιουσία του Ελληνικού λαού.Υποχρεωμένοι να προστατέψουμε περιουσία ΕΡΤ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για την ΕΡΤ

Αυτό είναι το σχέδιο Σαμαρά για την ΕΡΤ που θα καταθέσει τη Δευτέρα σε Βενιζέλο και Κουβέλη

Όχι Αλιβιζάτου στην πρόταση να αναλάβει τη νεα ΕΡΤ – “Όχι όσο παραμένει κλειστή”

Πολιτικό αδιέξοδο! Άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ ή εκλογές θα απαιτήσουν Βενιζέλος και Κουβέλης στην σύσκεψη της Δευτέρας

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε