Site icon NewsIT

“Σφυροκόπησαν” την κυβέρνηση στη Βουλή – Επιμένουν πως οι απεργίες είναι διαπραγματευτικό όπλο

04.02.2016 | 20:14
“Σφυροκόπησαν” την κυβέρνηση στη Βουλή – Επιμένουν πως οι απεργίες είναι διαπραγματευτικό όπλο

Κοινοβουλευτικό σφυροκόπημα στην Κυβέρνηση από την Αντιπολίτευση, στον απόηχο της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας και κινητοποιήσεων, πριν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο περιθώριο Κύρωσης του υπουργείου Εξωτερικών, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης άνοιξαν ένα κύκλο τοποθετήσεων σχετικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανέβασε τους τόνους ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να «σταματήσετε να ειρωνεύεστε τους πολίτες και την κοινωνία…» σημειώνοντας πως μια «ημέρα που διαδήλωσαν χιλιάδες εναντίον των απόψεων που διαρρέει η κυβέρνηση για το φορολογικό και ασφαλιστικό … ζήσαμε το σχιζοειδές που δεν το συναντάς ούτε στην υποσαχάρια Αφρική.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά να καλεί την κοινωνία μα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις κατά ιδεών κυβέρνησης του (!)» και πρόσθεσε δηκτικά «να έχουμε στοιχειώδη σεβασμό απέναντι κοινωνία , σταματήστε να την ειρωνεύεται …. Αντιληφθείτε ότι δεν μπορεί ένα κυβερνητικό κόμμα να καλεί την κυβέρνηση να διαδήλωσει για αυτά που το ίδιο πρεσβεύει … Σταματήστε να ειρωνεύεστε την κοινωνία… αυτό είναι βαθύτατη προσβολή…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος καταδίκασε την κυβερνητική πολιτική λέγοντας πως «βιώνουμε την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι ελπίδες που είχαν εναποθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσθηκαν και τώρα αντιλαμβάνονται πως ότι τους έλεγε ήταν ψέματα…».

Από το ΚΚΕ ο βουλευτής του Σταύρος Τάσσος είπε πως «σήμερα εκφράστηκε ο λαός ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Αποδείχθηκε ότι φιλολαϊκές λύσεις στα πλαίσια Ε.Ε. και καπιταλιστικού δεν γίνεται και αυτό βροντοφώναξαν διαδηλωτές, ξεκληρίζεται η αγροτιά και εμείς στηρίζουμε τον αγώνα τους όπως και ζητάμε από το λαό να διεκδικήσει και πάρει εξουσία στα χέρια του».

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι σημείωσε πως « στην χώρα καταρρέουν πολλά πράγματα… και μαζί τους καταρρέουν οι αυταπάτες, τα ψέματα και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες πότισε χλωροφόρμιο το λαό…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΚ Γιώργος Καρράς είπε πως «τα 6 χρόνια μνημονίων σε κάποιους δεν δίδαξαν τίποτα… στην Βουλή θα πρέπει να υπάρξει ένας πραγματικός διάλογος με τα κόμματα και την κοινωνία για το ασφαλιστικό και τα ασφαλιστικά κεκτημένα…».

«Άμυνα» για την κυβέρνηση «κράτησε» η κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη με το «βλέμμα» της αντεπίθεσης να το έχει στη ΝΔ και λέγοντας πως «σήμερα σε αυτή τη συζήτηση γίναμε μάρτυρες ψυχαναλυτικών ασκήσεων, μαθημάτων από τη ΝΔ. Κοιτάξτε η μετάβαση από την Κυβέρνηση στην αντιπολίτευση είναι μια επώδυνη διαδικασία. Μας κατηγορούσατε ότι ειρωνευόμαστε λαό, εσείς δεν το κάνατε τα προηγούμενα χρόνια; Είναι νωπές μνήμες από τα κάγκελα και τον θάλαμο αερίων όταν ο κόσμος διαδήλωνε . Η κυβέρνηση δεν είναι εχθρός του λαού αλλά σύμμαχός του. Ομαλότητα δεν είναι να φιμώνει μια κυβέρνηση τον κόσμο. Επιτυχία κυβέρνησης είναι να δίπλα και μαζί στο λαό. Σήμερα βλέπουμε κάποιους εργατοπατέρες του «ΝΑΙ σε όλα » να πρωτοστατούν έξω στις διαδηλώσεις. Μην πάτε να καλλιεργήσετε τεχνητό κλίμα αναστάτωσης. Η κυβέρνηση είναι στέρεη, συμπαγής και είναι εδώ…»

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης είπε πως «δεν καταλαβαίνω αυτό που ανέφερε ο κ. Δένδιας για σχιζοειδές… Οι κινητοποιήσεις δεν είναι ανωμαλία είναι όπλα στην φαρέτρα της Κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση που κανει….» και τάχθηκε υπέρ της πρωινής πρότασης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για διακοινοβουλευτική διαβούλευση με όλους τους φορείς στο πλαίσιο των αρμόδιων Επιτροπών για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version