Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Σγουρίδης: Απειλούν τις ζωές Κατσίκη και Λαζαρίδη – Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία με τα Σκόπια

Σγουρίδης: Απειλούν τις ζωές Κατσίκη και Λαζαρίδη – Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία με τα Σκόπια

Στη γραμμή του Πάνου Καμμένου και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης. Αποκάλυψε ότι οι βουλευτές Λαζαρίδης και Κατσίκης δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους. Επανάλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια. Μια συμφωνία, που δεν είναι… συμφωνία, αλλά προσχέδιο.

Αν και πολλές φορές είπε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία», ο Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε στην εκπομπή του Epsilon “Ξυπνάμε Μαζί” πως αν δεν υπήρχε η συμφωνία με την ΠΓΔΜ, τα Σκόπια δεν θα έκαναν τα βήματα που απαιτούνται. Να περάσουν δηλαδή τη συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή, μετά να τη θέσουν σε δημοψήφισμα και μετά να προχωρήσουν στις συνταγματικές αλλαγές.

Σγουρίδης: Θέλουμε 180 βουλευτές για να πέσουν οι μάσκες

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης, όπως και ο Πάνος Καμμένος χθες, μίλησε για «σχέδιο συμφωνίας». «Δεν έχουμε συμφωνία. Συμφωνία θα έχουμε όταν θα έρθει στη σκοπιανή βουλή και ψηφιστεί και μετά έρθει στην ελληνική Βουλή», είπε. Επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτή τη συμφωνία δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε». Γι’ αυτό είπε οι ΑΝΕΛ ζητούν όταν θα έρθει στη Βουλή, να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία «για να μπορέσουν να πέσουν οι μάσκες».

Όταν (επανειλημμένα) ρωτήθηκε αν το ό,τι δεν πρόκειται οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν τη συμφωνία σημαίνει ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση, ο Παναγιώτης Σγουρίδης απάντησε με την ίδια φράση: «όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην περάσει η συμφωνία. Αυτό νομίζω τα λέει όλα». Και πρόσθεσε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια δεν είναι… συμφωνία, γιατί «οι συμφωνίες αποκτούν υπόσταση όταν υπογράφονται στα κοινοβούλια».

«Δεχόμαστε απειλές»

Αναφερόμενος στα όσα κατήγγειλε ο Π. Καμμένος περί απειλών κατά βουλευτών των ΑΝΕΛ, ο Παναγιώτης Σγουρίδης αποκάλυψε και ποιοι απειλούνται. «Ο κ. Λαζαρίδης και ο κ. Κατσίκης, απειλούνται οι ζωές τους. Έχουν απειλήσει κι εμένα» είπε. Σημείωσε ότι οι απειλές γίνονται μέσω των social media.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε κι ένα… παράπονο. Είναι άδικο, είπε, οι ΑΝΕΛ να σηκώνουν το σταυρό το σταυρό των αμαρτιών και των πολιτικών λαθών «αυτών που μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλο». Όλος ο θυμός της κοινωνίας, συνέχισε, έχει στραφεί κατά των ΑΝΕΛ. «Είναι πρωτοφανές. Είμαστε οι μόνοι που έχουν καθαρή θέση για το Σκοπιανό. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ποτέ δεν θα δεχτούμε κάτι τέτοιο (σ.σ. τον όρο Μακεδονία) και σήμερα βρισκόμαστε αυτοί που κατηγορούνται πως για όλα φταίνε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις