τεσσάρων από πλευράς ΠΑΣΟΚ και τεσσάρων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα κάνουν πίσω και προσπαθούν να τα μαζέψουν λέγοντας οτι τίποτα από αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!
Ο Πρόεδρος της επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens Σήφης Βαλυράκης δέχτηκε την έντονη κριτική βουλευτών – μελών της επιτροπής οι οποίοι θεώρησαν ότι οι συγκεκριμένες διαρροές αποπροσανατολίζουν από την πραγματική έρευνα και ότι υποβαθμίζουν το κύρος της.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράψουν όλα τα μέλη της Επιτροπής, σημειώνει: «Η εξεταστική επιτροπή εργάζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, και ευθύνη αναζητώντας την αλήθεια και του υπευθύνους που για αυτό έχει την ομόφωνη εντολή του ελληνικού κοινοβουλίου και την ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού».
Επίσης, η επιτροπή εξέδωσε μάλιστα και ομόφωνη απόφαση που αναφέρει:
«’Οσα δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες σχετικά με δήθεν συμπεράσματα της επιτροπής για ποινικές ευθύνες ενός συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών προσώπων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Αλλά και σε συζήτηση που είχε ο κ. Βαλυράκης με δημοσιογράφους, είχε δηλώσει: «Ακόμα ισχύουν οι προχθεσινές δηλώσεις μου ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα και ακόμα είναι ανώριμο στάδιο τα στοιχεία αφού υπάρχουν κομμάτια της υπόθεσης που δεν έχουν ερευνηθεί και πολλά πρόσωπα δεν έχουν ακόμα καταθέσει».
Η αναδίπλωση ήρθε και από τον ίδιο τον κ. Βαλυράκη ο οποίος είπε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε ανώριμο στάδιο. Η υπόθεση του ΟΣΕ δεν έχει ακόμη ερευνηθεί και πολλά πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν καταθέσει. Η εξεταστική επιτροπή δεν μπορεί να παραδώσει πρόσωπα για προανακριτική χωρίς στοιχεία από την άλλη όμως δεν μπορεί να τους αθωώσει όταν έχουν προκύψει πολλές ενδείξεις».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου πρότεινε στον κ. Βαλυράκη να δώσει συνέντευξη τύπου και να διαψεύσει επισήμως τις φήμες ότι ήδη η Επιτροπή κατέληξε στην παραπομπής συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων σε Προανακριτική Επιτροπή.
Για επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης γύρω από την ονοματολογία, μίλησε ο βουλευτής της Ν.Δ., ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο στόχαστρο τους και τα δύο μεγάλα κόμματα.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο κρατικό ραδιόφωνο πως υπάρχουν ενδείξεις χρηματισμού μικρού κεντροδεξιού κόμματος το 1999.
Σήμερα επίσης κατέθεσε ο πρώην δ.σ. της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς, για τον οποίο βρέθηκε έμβασμα 76.000 ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του στην Dresden Bank με αποστολέα τον κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, διαχειριστή των μαύρων ταμείων της Siemens Hellas.
Ο κ. Κορωνιάς ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας κ. Χρήστος Σιαφάκας -που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια- του χρωστούσε 100.000 ευρώ, του είχε δώσει 25.000 μετρητά και τα υπόλοιπα 75.000 τα κατέθεσε στον λογαριασμό. Δεν εξήγησε ωστόσο επαρκώς πώς στην συγκεκριμένη κατάθεση εμπλέκεται ο κ. Μαυρίδης. Δεν κατάφερε όμως να πείσει το ακροατήριο του με τους ισχυρισμούς του και ότι δε γνωρίζει πως και γαιτό αυτά τα χρήματα τα κατέθεσε ο Μαυρίδης.
Στο μεταξύ συνέχεια στην κόντρα του με τον Θόδωρο Τσουκάτο έδωσε σήμερα ο Πάνος Καμένος, λίγες ώρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του ότι βρέθηκε λογαριασμός ύψους 1 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, στους οποίους αυτός και συγγενικά του πρόσωπα ήταν διαχειριστές, χρήματα που προέρχονται από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Ο κ. Καμμένος με δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής τον χαρακτηρίζει ως «ταμία του αρχιερέα της διαπλοκής που μάζευε παράνομα μαύρο χρήμα από τους σπόνσορες του ΠΑΣΟΚ». Συμπληρώνει μάλιστα ότι αν ο κ. Τσουκάτος έδινε τα λεφτά στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψει την κρατική επιχορήγηση ή πρέπει να του κάνει μήνυση.
Ο κ. Τσουκάτος ανακοίνωσε πως κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική θα θέσει στη διάθεση της Επιτροπής τους λογαριασμούς του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Καίει 4 του ΠΑΣΟΚ και 4 της ΝΔ το πόρισμα για Siemens
Κόντρα για την αναδρομική ισχύ στο νόμο περί ευθύνης υπουργών