Πολιτική

Σημίτης: Δύσκολο να βρεθεί λύση στο προσφυγικό

Στα Ιωάννινα βρίσκεται από το πρωί ο Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στον τοπικό τηλεοπτικό ITV.

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως “το θέμα της εξέλιξης της Ευρώπης είναι ενα από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν όλους τους Ευρωπαίους. Μάλιστα, από αύριο συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει μια συζήτηση για την περαιτέρω εξέλιξη της Ευρωπαικής Ένωσης. Η αυριανή συνεδρίαση μάλλον δεν θα έχει κάποια αποτελέσματα, γιατί δεν έχει σχηματιστεί ακόμα η κυβέρνηση στην Γερμανία, αλλά παρ΄ όλα αυτά, είναι μια σημαντική ημερομηνία, γιατί τίθεται το θέμα ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Η μέχρι τώρα πορεία δεν αρκεί”.

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό, ότι δηλαδή, οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να εγκαταλειφθούν, απάντησε: “Αυτό το θέμα υπάρχει εδώ και καιρό. Είναι από τα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και πρόκειται να συζητηθεί. Όπως και σε αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση και χρειάζεται δουλειά”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ