Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κώστας Σημίτης, για δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε "ύποπτες" πληρωμές για το σύστημα C4i και τις φρεγάτες τύπου S, για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας.
Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real News με τίτλο: “Βάζουν στο κάδρο τον Σημίτη”, ο πρώην πρωθυπουργός σε γραπτή ανακοίνωσή του τονίζει ότι:«εφεξής θα προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε, ο οποίος υπό τον μανδύα μιας δήθεν “αντικειμενικής πληροφόρησης” επιχειρεί στην πραγματικότητα τη συκοφάντησή του».
Σύμφωνα με τη Real News εστάλη στη Βουλή δικογραφία για την ανάμειξη του Γιάννου Παπαντωνίου στις προμήθειες των φρεγατών και του C4i. Επίσης, πάντα κατά το δημοσίευμα υπάρχει κατάθεση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, στην οποία διατυπώνεται ο ισχυρισμός: “Xάσαμε τη συμφωνία γιατί εμείς στοχεύσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν κατευθείαν στον υπουργό Εσωτερικών και στον πρωθυπουργό”.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Σημίτη: «Ο Μ.Ζοσεράν, που ισχυρίσθηκε προ του 2006, ότι ο κ. Σημίτης εμπλέκεται στην προμήθεια του SAIC έχει καταδικαστεί ήδη από τα γαλλικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι δύο γαλλικές εφημερίδες, που αναδημοσίευσαν τις δηλώσεις του, καταδικάστηκαν επίσης. Οι διάφοροι ισχυρισμοί του αποδείχθηκαν ψευδείς. Έχει τιμωρηθεί ακόμη για άλλες παρανομίες με ποινή φυλάκισης, την οποία και εξέτισε. Βεβαίως, προ πολλού είχε απολυθεί και από την εταιρεία Thales στην οποία ήταν σημαίνον στέλεχος».
Τι ανέφερε το δημοσίευμα
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, τον Κώστα Σημίτη εμπλέκει στην υπόθεση από τις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη βουλή απ’ τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, για διερεύνηση τυχόν ποινικής ευθύνης για παθητική δωροδοκία του Γιάννου Παπαντωνίου.
Η κατάθεση που αναφέρθηκε ότι εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό ανήκει στον Μισέλ Ζοσεράν, πρώην πρόεδρο της εταιρείας Thales που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού και διεκδικούσε από το 2002 το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όπως αναφέρεται στις δικογραφίες «από τη μέχρι τώρα ανακριτική έρευνα, η οποία δεν εμποδίζεται από τη διαδικασία του άρθρου 96 του Συντάγματος, έχει προκύψει ότι στις 13/7/2005 ο Εισαγγελέας της Γαλλικής Δημοκρατίας διέταξε προκαταρκτική έρευνα βάση δηλώσεων του Μ. Ζοσεράν, πρώην προέδρου της εταιρείας Thales engineering and consulting (TEAC), ο οποίος κατήγγειλε πρακτικές διαφθοράς εντός του ομίλου Thales».