Site icon NewsIT

Σκανδαλίδης: Μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά;

25.05.2013 | 16:55
Σκανδαλίδης: Μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά;

Αίσθηση προκάλεσαν μερικά απ' όσα ακούστηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Η κ. Μπατζελή δήλωσε απογοητευμένη από το ΠΑΣΟΚ του 7%.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε “Βαδίζουμε προς την έξοδο από την κρίση. Υπάρχουν όμως πολλές προκλήσεις. Θα φύγουμε από το μνημόνιο και δεν είναι ώρα για δειλούς και λιγόψυχους. Χρειάζονται βέβαια προοδευτικές απαντήσεις. Το 2013 θα βγούμε στις αγορές. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες όπως και οι νομπελίστες που καλούσαμε εδώ για να μας συμβουλεύσουν. Πρέπει να δώσουμε τέλος στην εσωστρέφεια και στις ψεύτικες υποσχέσεις και να δώσουμε τη μάχη για να επανασυγκροτήσουμε την δημοκρατική παράταξη” σημείωσε.

Ο Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι “Το ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει Ιφιγένεια της μεταπολίτευσης. Δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους παρελθόντος στην νέα κοινωνία που διαμορφώνεται. Η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη αν η αισιοδοξία που καλλιεργείται δεν αποτυπωθεί στην πραγματική οικονομία”.

Για λάθος συνταγή έκανε λόγο ο Κώστας Σκανδαλίδης και πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία αέναου χρέους. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι “Τα ταξίδια του κ. Σαμαρά είναι επικοινωνιακά. Δεν μπορούμε ως ΠΑΣΟΚ να συμβιβαστούμε με 2 εκ ανέργους. Χρειάζεται αλλαγή της συνταγής λιτότητας. Η χώρα θα ανακάμψει μόνο μέσα από προοδευτικές πολιτικές. Πρόεδρε μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά για την επικεροποίηση της συμφωνίας; Να μπει χρονικός ορίζοντας. Αφήστε όλα τα λουλούδια, αυτοοργάνωση, η κοινωνία δεν εμπιστεύεται τα κόμματα” τόνισε.

Δυσαρεστημένη εμφανίστηκε και η Κατερίνα Μπατζελή η οποία δήλωσε “Δεν θα γυρίσω την πλάτη σε πρώην στελέχη που αγωνιούν και αυτά για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά. Δεν είμαι ευχαριστημένη με το ΠΑΣΟΚ του 7%. Πρέπει να υπάρξει πολιτική απάντηση του Νότου, απέναντι στο ηγεμονισμό της Γερμανίας. Ίδρυση της Προοδευτικής Συμμαχίας προπέτασμα καπνού. Απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος”.

Ο Παντελής Οικονόμου υποστήριξε “Τώρα μετράμε εχθρούς και φίλους. Πιστεύω ότι η παράταξη θα ανακάμψει και μάλιστα πολύ γρήγορα και θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες όπως διαψεύστηκαν και αυτοί που έπαιζαν CDS ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας. Μόνο με συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βγούμε από το μνημόνιο και θα επανέλθουμε στις αγορές αρκεί να προστατεύσουμε την δημοκρατία να υπερβούμε τον διχασμό και να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή”. Επίσης κάλεσε τον Ε. Βενιζέλο να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ μόνο του το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Τέλος η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται για την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και πως “υπάρχουν τέσσερις προϋποθέσεις για να ανακάμψουμε: Πρώτον, υπεράσπιση της Ιστορίας μας, δεύτερον, μια νέα συμφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης – Το ζήτημα δεν είναι να φύγει η Τρόικα, αλλά οι πολιτικές λογικές της. Τρίτον, επανασύνδεση ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία. Τέταρτον, πανστρατιά, δεν περισσεύει κανείς. Όσοι ποντάρουν στον κατακερματισμό ιδρύοντας κόμματα είναι βαθιά γελασμένοι. Είμαι εδώ και το παλεύω” τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Έμεινα με τον μουντζούρη και μου το παίζουν μάγκες”

Εκτός ΠΑΣΟΚ και επίσημα η Διαμαντοπούλου – Έτοιμη για νέο κόμμα

Βενιζέλος ενώπιον όλων

Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων ελλήνων θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές

Μισό εκατομμύριο ευρώ σε επιταγές χάρισε ο Χριστόφιας πριν φύγει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version