Site icon NewsIT

Σκληρή ανακοίνωση της Αμερικανοεβραϊκής επιτροπής κατά Μπαλτάκου

07.04.2014 | 07:25
Σκληρή ανακοίνωση της Αμερικανοεβραϊκής επιτροπής κατά Μπαλτάκου

Προσβολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού χαρακτήρισε η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή το βίντεο με τη συνομιλία του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Η Επιτροπή κρίνει εντελώς δικαιολογημένη την παραίτηση Μπαλτάκου και ταυτόχρονα βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον Αντώνη Σαμαρά.

«Αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος αποτελεί προσβολή προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις και πρόσθεσε ότι «αν και η συνάντηση του με στέλεχος της Χρυσής Αυγής προκαλεί από μόνη της, η έκφραση συμπαράστασης του για το κόμμα –στην πραγματικότητα για την εγκληματική αυτή οργάνωση, όπως την χαρακτήρισε η κυβέρνηση-, είναι απίστευτη».

Στην ανακοίνωση της προς τα μέλη της, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι «στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει στον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ότι ο πρωθυπουργός κίνησε τη διαδικασία έρευνας εναντίον της για να έχει πολιτικό κέρδος. Στην απ’ ότι φαίνεται φιλική συνομιλία, ο Μπαλτάκος αναφέρεται στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά να “ξεριζώσει” τη Χ.Α. όταν μίλησε στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο».

«Καταδικάζουμε αυτό το βίντεο», τονίζει ο Χάρις, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι «σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την επομένη της παραίτησής του, ο Μπαλτάκος δήλωσε ότι “μπορεί να υπάρχουν περισσότερα βίντεο και ότι μπορεί να έχει πει περισσότερα πράγματα”».

Ο Ντέιβιντ Χάρις βγάζει από το κάδρο των ευθυνώ τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς σημειώνει ότι «το περιστατικό αυτό πρέπει να προκάλεσε πραγματικό σοκ για τον Πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος έχει δείξει ισχυρή ηθική και πολιτική ηγεσία στην αντιμετώπιση της Χ.Α.»

Και καταλήγει: «Την ίδια στιγμή είμαστε ενθαρρυμένοι με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, το δικαστικό και νομοθετικό σώμα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη Χ.Α., ο ρατσισμός και η ξενοφοβία της οποίας απειλούν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες απειλές Κασιδιάρη για υποκλοπές συνομιλιών με βουλευτές της ΝΔ – Φωτογραφίες σοκ με τον Ρουπακιά να φεύγει σαν κύριος μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πότιζαν με μίσος αθώες ψυχές – Ντουκουμέντα από το παιδομάζωμα της Χρυσής Αυγής

Άρθρο του Μιχαλολιάκου μέσα από τις φυλακές για τον Μπαλτάκο – “Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα”

Κασιδιάρης: Γελοίο παραμύθι ότι ήμουν φίλος με το γιο του Μπαλτάκου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version