Πολιτική

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, αν θέλει να μπει στην Ε.Ε.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στον Χαμί Ακσόι, ο οποίος επιτέθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο για το "Δίκτυο NATURA 2000".

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Αλέξανδρος Γεννηματάς, σχολίασε ως εξής:
«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και, κατ’ επέκταση, το δικαίωμα της Ελλάδος να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, στα οποία ασφαλώς συγκαταλέγεται ο καθορισμός των περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

[read4more]

Η Τουρκία μόλις πρόσφατα επαναδιατύπωσε επισήμως την πρόθεση να «παραμείνει σε πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Είναι προφανές ότι το πρώτο που θα πρέπει να κάνει αν επιθυμεί να το επιτύχει είναι να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Νωρίτερα, ο Χαμί Ακσόι δήλωσε:

«Είναι γνωστό πως η Ελλάδα στα πλαίσια των προβλημάτων του Αιγαίου εκμεταλλεύεται πολλά περιβαλλοντολογικά προγράμματα του Αιγαίου.

Για το θέμα αυτό, στις 31 Μαρτίου του 2018 είχαμε βγάλει μια ανακοίνωση.  Η στάση μας για το θέμα αυτό εξηγήθηκε από το υπουργείο μας την περασμένη εβδομάδα στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε.

Όμως μαζί με αυτό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος, Προκόπης Παυλόπουλος,  αυτή τη φορά έκανε ανακοινώσεις που δημιουργούν με το δίκτυο Natura 2000 μια σχέση με τα σύνορα και τα εδάφη.  Δεν έχουν καμία νομική βάση αυτές οι δηλώσεις.

Επίσης αυτές οι δηλώσεις είναι μια ομολογία πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται πολιτικά τα οικολογικά προγράμματα της Ε.Ε. όπως αυτό του NATURA 2000.

Η χώρα μας δεν θα δεχθεί, ούτε και από δω και στο εξής όπως δεν δέχθηκε ούτε και μέχρι σήμερα τη δημιουργία τετελεσμένων από την Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς  με καθεστώς διαφιλονικούμενο στο Αιγαίο.

Mε την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίηση μας, η ΕΕ να μην γίνει όργανο εκμετάλλευσης της Ελλάδος στα προβλήματα του Αιγαίου».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Αλεξανδρούπολη και η αλήθεια για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή
Με την MDCA του 2021 προβλέπεται η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διευκόλυνση μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη – Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια»
«Tο να πούμε "πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου
Γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε «Όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μέσα στη βδομάδα
Οι λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να «καπελώσει» τα συλλαλητήρια
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ