Πολιτική

Σκληρή επίθεση Χαρίτση σε Κωνσταντινόπουλο

Σε απάντηση των ισχυρισμών του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη διαχείριση του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε τα εξής:

“Για μία ακόμη φορά ο κ. Κωνσταντινόπουλος δείχνει την πλήρη άγνοιά του για την διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Τον κατανοούμε ωστόσο. Η θητεία του ως Υφυπουργού Ανάπτυξης εξαντλήθηκε στο να εντάσσει σκανδαλωδώς έργα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς πιστώσεις και μελέτες, μέχρι και την ημέρα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015, κοροϊδεύοντας τους πολίτες και υπονομεύοντας τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Δεν είχε λοιπόν χρόνο να ασχοληθεί επί της ουσίας με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Αφού ο ίδιος επέλεξε να λειτουργεί ως τοπικός κομματάρχης και όχι ως πρώην Υπουργός που οφείλει να γνωρίζει το αντικείμενο του χαρτοφυλακίου του, τον ενημερώνουμε πως η διαχείριση των Περιφερειακών Προγραμμάτων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των Περιφερειακών Αρχών. Το Υπουργείο Οικονομίας δεν εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής των περιοχών υλοποίησης των προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Ο νόμος που ψήφισαν ο ίδιος και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014 δεν αφήνει καμία δυνατότητα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να εμπλακεί στον ορισμό των περιοχών υλοποίησης των Προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλο θράσος για να εγκαλεί τώρα εμάς για πράγματα που ψήφισε ο ίδιος και η κυβέρνηση.

Η διάταξη που επικαλείται και αφορά προφανώς το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα για αποκέντρωση, επιτάχυνση και απλοποίηση στη διαχείριση των προγραμμάτων και αίρει τις σχέσεις εξάρτησης που τόσα χρόνια συντηρούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις χάριν μικροκομματικών συμφερόντων. Επί της ουσίας, με την συγκεκριμένη διάταξη γίνεται σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ της αρμοδιότητας του Υπουργού και των Περιφερειαρχών, οι οποίοι εξάλλου έχουν την πλήρη ευθύνη και αρμοδιότητα όλων των επί μέρους σταδίων για την υλοποίηση των ΒΑΑ.

Για τα κριτήρια επιλογής των περιοχών υλοποίησης των προγραμμάτων ΒΑΑ ο κ. Κωνσταντινόπουλος μπορεί να αποταθεί στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον οποίο άλλωστε στήριξε απλόχερα στις εκλογές του 2014. Αν τώρα έχει μετανιώσει γι’ αυτή τη στήριξη, είναι κάτι που δεν μας αφορά.

Όσο εμείς δίνουμε μάχη για να διορθώσουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα της θητείας του κ. Κωνσταντινόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο ίδιος εξυφαίνει αστεία σενάρια συνωμοσίας που το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η άγνοιά του και η παντελής έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας. Η περίπτωση του θα ήταν ανάξια σχολιασμού, αν δυστυχώς δεν είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα, τις συνέπειες της οποίας βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2