Σάββατο, 28 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Σκληρή κριτική από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη συμφωνία και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αντιπολιτευτικό σφυροκόπημα της κυβέρνησης για τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή.

Στο περιθώριο της συζήτησης για την κύρωση συμφωνίας με τη Νορβηγία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρος, αναφέρθηκε στη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που τάσσεται κατά των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων, υποστηρίζοντας πως μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται πως η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική, όμως αποτελεί πρελούδιο για δικαστικές αποφάσεις που θα εκδοθούν αργότερα και ουσιαστικά θα δικαιώσουν όσους προσέφυγαν, κληρονομώντας έτσι προβλήματα στις επόμενες κυβερνήσεις.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε την κυβέρνηση «πού αγοράζετε μελάνι για να υπογράφετε μνημόνια αφειδώς;».

Στο ίδιο μήκος, έκανε την κριτική του για τη συμφωνία και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λέγοντας πως ουσιαστικά μιλάμε για ένα νέο μνημόνιο και για μια πολιτική που οδηγεί στην εφαρμογή μιας δογματικής λιτότητας. Σε ό,τι δε αφορά τα περί μηδενικού αποτελέσματος των μέτρων από τα αντίμετρα τα χαρακτήρισε «παραμύθι» και «κοροϊδία».

Ο παριστάμενος στη συζήτηση στην Ολομέλεια από την κυβέρνηση αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αναρωτήθηκε «γιατί τόσος πόνος από την μεριά της αντιπολίτευσης, επειδή άνοιξε ο δρόμος για να τελειώσει η μνημονιακή περίοδος» ενώ επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως « η ΝΔ μπαίνει σε μία περίοδο στρατηγικού αδιεξόδου και θα περιοριστεί πλέον σε ρόλο ρεπόρτερ, καθώς δεν έχει να υποβάλλει καμία πολιτική πρόταση».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε