Site icon NewsIT

Σκληρό τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στον Πελεγρίνη – Πιθανό να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό

29.11.2013 | 21:41
Σκληρό τελεσίγραφο Αρβανιτόπουλου στον Πελεγρίνη – Πιθανό να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό

Να εφαρμόσει την απόφαση της Συγκλήτου για να επαναλειτουργήσει το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ζήτησε από τον πρύτανη Θεοδόσης Πελεγρίνη, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από το πρύτανη να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ορίζει ο νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο κ. Αρβανιτόπουλος να παραπέμψει στο πειθαρχικό τον Πελεγρίνη, σε περίπτωση που δεν ανοίξει άμεσα το πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού: “Σήμερα διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια μικρή μειοψηφία επέβαλε το χάος και τις αποφάσεις δια βοής».

Και πρόσθεσε: «Επικοινώνησα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη και του ζήτησα να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσα άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε.

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Να κάνεις δημόσια δήλωση για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο!

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς του ΕΜΠ – Σπάει η απεργία στο Αθηνών;

Αρβανιτόπουλος: ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν το χάος στα πανεπιστήμια

Εξάμηνο ήταν και πάει! Συνέχιση των απεργιών αποφάσισαν όλοι οι διοικητικοί – Αρβανιτόπουλος: Οι δεσμεύσεις που έχω αναλάβει ισχύουν στο ακέραιο!

Αρβανιτόπουλος: Εποικοδομητικές οι συναντήσεις με Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μετσόβιο

Θεσσαλονίκη: Συνεδριάζει η σύγκλητος του ΑΠΘ για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων

Προς εκτόνωση το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια – Να γίνει η αργία κινητικότητα πρότεινε ο Αρβανιτόπουλος στους διοικητικούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version