Site icon NewsIT

Σκοπιανός βουλευτής είπε μέσα στην Ελληνική Βουλή τα Σκόπια, Μακεδονία και δεν μίλησε κανείς!

27.01.2014 | 17:48
Σκοπιανός βουλευτής είπε μέσα στην Ελληνική Βουλή τα Σκόπια, Μακεδονία και δεν μίλησε κανείς!

Σκοπιανός βουλευτής προκαλεί εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αποκαλεί τη χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Τραγάκη, και δεν αντέδρασε κανείς! Η μόνη που «έχασε τη μιλιά της» ήταν η μεταφράστρια.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στην αίθουσα Γερουσίας της Ελληνικής Βουλής, κατά τη Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που διεξάγεται, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο Σκοπιανός βουλευτής Hajrula Misini, λαμβάνοντας το λόγο, δύο φορές χρησιμοποίησε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τη χώρα του, παρουσία του προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη και του υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι… δεν έκριναν σκόπιμο να παρέμβουν και να βάλουν τον Σκοπιανό ομιλητή στη θέση του.

«Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας θεωρούσε πριν από δέκα χρόνια ότι η διεύρυνση είναι μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της Ε.Ε.. Σήμερα δυστυχώς βλέπω ότι η σημερινή Προεδρία δεν έχει συμπεριλάβει τη διεύρυνση της Ε.Ε. στη λίστα με τις προτεραιότητές της» είπε στην πρώτη του αναφορά ο Χαϊρούλα Μισίνι. Και λίγο αργότερα, ζητώντας τη στήριξη της Ελλάδας για την ένταξη των Σκοπίων στη Ε.Ε., επανήλθε… «Για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας θα αποτελέσει ένα βήμα προς τα εμπρός και ένα βήμα βελτίωσης των θεσμών μας».

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η πρόκληση του Σκοπιανού προκάλεσε αμηχανία στη μεταφράστρια, η οποία «τραύλισε» στη συγκεκριμένη αναφορά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην μετέπειτα τοποθέτηση του περιορίστηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των θεμάτων που έθεσε ο Σκοπιανός βουλευτής, τονίζοντας πως δεν είναι μόνο η Ελλάδα και το γνωστό θέμα με το όνομα που βάζουν εμπόδια στην Ευρωπαική προοπτική της FYROM… «Υπάρχουν αντιρρήσεις άλλων χωρών, οι οποίες είναι πάρα πολύ σοβαρές και οι οποίες δεν σχετίζονται με το όνομα, αλλά με τον αλυτρωτισμό, με το διεθνές δίκαιο, με τις σχέσεις καλής γειτονίας. Το διεθνές δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι ο παρονομαστής όλου αυτού του πράγματος» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί μία συμβιβαστική λύση… « μία λύση με σύνθετο όνομα, μία λύση γενικής εφαρμογής, η οποία περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο «Μακεδονία»».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκοπιανός πρωθυπουργός στο CNN: O Α. Σαμαράς δεν δέχεται να με συναντήσει

“Καρτέρι” Σκοπιανού στον Αβραμόπουλο και πως τον αποστόμωσε

Λάβρος ο σκοπιανός πρόεδρος για τον Αντώνη Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version