Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Σκοτωμός για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η εγκυμοσύνη της Κεραμέως

Σκοτωμός για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η εγκυμοσύνη της Κεραμέως

Nέα φωτιά άναψε στην Ολομέλεια μεταξύ της Κυβέρνησης και της ΝΔ με επίκεντρο και στη δεύτερη υπουργική τροπολογία σε σχέση με τα μέλη και την λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έφερε εκπρόθεσμα για ψήφιση ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης.

Η ΝΔ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει την ανεξάρτητη αρχή και μάλιστα ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η διάταξη αυτή έχει στόχο να αποκλειστεί ο σύζυγος της βουλευτού της Νίκης Κεραμέως που είχε ορισθεί Αντιπρόεδρος της Επιτροπής έξι χρόνια πριν εκείνη πολιτευτεί…

Η βουλευτής της ΝΔ κυρία Νίκη Κεραμέως μάλιστα μίλησε «για πολιτική δίωξη του συζύγου της» καθώς αυτή όπως είπε «έρχεται μόλις η ίδια ορίσθηκε πριν λίγες εβδομάδες μια από τις τρείς κοινοβουλευτικές εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Εάν είπε θέλετε στην πραγματικότητα να άρετε αυτή την εντύπωση της προσωπικής δίωξης «θεσπίστε τον ίδιο ασυμβίβαστο όρους για όλες τις Αρχές, για όλες τις διοικήσεις και τις γενικές γραμματείες… Ο σύζυγος μου ανέλαβε καθήκοντα πριν από 6 χρόνια, όταν εγώ δεν είχα καμία απολύτως σχέση με την πολιτική και τώρα κρίνομαι γιατί παντρεύτηκα…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας είπε πως «εμένα επειδή μου αρέσει να μιλάω με ονόματα θα πω ότι πράγματι ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ο σύζυγος της κ. Κεραμέως, η απόδειξη της σχέσεως τους άλλωστε όπως βλέπετε κυοφορείται ήδη και δεν κρύβεται…» και σημείωσε «εάν θέλετε να ορίσετε κάποια άλλον κάντε το ευθέως, εάν επίσης, θέλετε να καταργήσετε την Επιτροπή γιατί έχετε πρόβλημα με την Ανεξαρτησία της φέρτε ένα νόμο και πείτε καταργώ την Επιτροπή».

Την αντισυνταγματικότητα της τροπολογίας ανέπτυξε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης δομώντας ότι είναι εκτός του πλαισίου του συνταγματικού νομοθέτη τέτοιου είδους κυβερνητικές επεμβάσεις. Δηκτικός, επίσης, στα σχόλια ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας πως « η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τους μηχανισμούς του Κράτους για να παραμείνει στην εξουσία αλλά ματαιοπονεί» , ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είπε «εάν θέλετε να μην υπάρχουν συγγενείς στις Αρχές, φέρτε μια διάταξη που να απαγορεύει να διορίζονται οι σύζυγοι των βουλευτών παντού… να μην διορίζεται ο γιος ράπερ, η μάνα ράπερ και ο αδελφός και τα ξαδέλφια…».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνισμού και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης από την πλευρά του παρατήρησε ότι η Αρχή Ανταγωνισμού δεν ανήκει στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές και επέμεινε ότι δεν θίγονται τα νυν μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Αρχή είπε θα πρέπει να εμπίπτει σε πειθαρχικό έλεγχο όπως και όλες οι ανεξάρτητες αρχές.

Η ένταση αντισυνταγματικότητα που έθεσε η ΝΔ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε