Πολιτική

Σκουρλέτης: «Χτύπημα στην καρδιά Τσίπρα η δήλωση Κασσελάκη για τα 37 δισ. – Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε, τελείωσε»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίσαμε, έκλεισε τον κύκλο του», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης για το κόμμα της Κουμουνδούρου, από όπου έχει αποχωρήσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε, τελείωσε», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (15.11.23). Ο ίδιος έκανε λόγο για «κατάσταση εξαϋλωσης και αποσύνθεσης» της παράταξης, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «κακοποιητική για την Αριστερά και την ιστορία της» την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή. 

Την ίδια ώρα, ως «χτύπημα στην καρδιά του Αλέξη Τσίπρα» χαρακτήρισε τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ.

«Η επιχειρηματολογία αυτή αποδομεί πλήρως την πρωθυπουργία Τσίπρα και ενστερνίζεται τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Είναι η αντί-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα από τη ΝΔ. Χαρακτήρισε τα 37 δισ. ως μνημονιακή επιλογή αλλά αυτό που μπορεί να μην ξέρει είναι ότι η πιο σκληρή μνημονιακή επιλογή ήταν η πιστοληπτική γραμμή. Μας λέει ότι κακώς βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2018 από τα μνημόνια και θα έπρεπε να επιλέξει ένα πιο light μνημόνιο», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

«Δυστυχώς αυτά ακούγονταν από τα στελέχη που σήμερα τον στηρίζουν, όπως ο κ. Πολάκης. Είναι τα ίδια στελέχη για να καταλάβετε το μέγεθος της αντι-ΣΥΡΙΖΑ λογικής που έχει επικρατήσει στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη που, όπως λέει η κυρία Τζάκρη, ζητά να ζητήσουμε συγγνώμη για την περίοδο 2015-2019», τόνισε ο ίδιος.

 

Για το αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να δώσει νέα πνοή στον χώρο ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλά προβλήματα και το ότι δεν τα ξεπέρασε οδήγησαν στη συντριβή του Μαΐου και του Ιουνίου. Εκλέγεται ο Κασσελάκης και οδηγούμαστε σε μια διαδικασία εξαΰλωσης».

«Ο κ. Κασσελάκης παραμένει ο αρχηγός του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, νομότυπα εκλεγμένος σύμφωνα με το καταστατικό αλλά πολιτικά απονομημοποιημένος γιατί έχει οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να τείνει να γίνει ένα λαϊκιστικό κεντροδεξιό μόρφωμα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του ίδιου και όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «αυτή η μετάλλαξη και εκ των πραγμάτων μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί. Με τέτοιες διαδικασίες ανασυνθετικές που να προκύψει ένας χώρος που θα έχει κάποια στιγμή μια μορφή. Τα κόμματα δεν φτιάχνονται με τον “ετσιθελισμό” του ενός ή του άλλου αλλά καλύπτουν ανάγκες. Σημασία έχει να μπορέσουμε να μεταβολίσουμε την εμπειρία για να δούμε τι μπορεί να δημιουργηθεί στον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκτιμώ ότι αυτή η κινητικότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει».

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άμυνα, οικονομία και η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στη συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας και των ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος Ελλάδας - Ισραήλ για τη σταθερότητα στην περιοχή
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025
Η αγκαλιά Μητσοτάκη με τους γονείς του δολοφονημένου Ιωνά Καρούση - Συγκινητικές στιγμές στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ
ΟΙ συμφοιτητές του αποκαλούσαν τον Ιωνά Καρούση «ηλιαχτίδα», παρατσούκλι που του δόθηκε «γιατί αντανακλούσε σε όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ και τους γονείς του Ιωνά Καρούση που δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα