Πολιτική

Σκρέκας από την Ιταλία για πλαφόν στο φυσικό αέριο – «Απόλυτα ευθυγραμμισμένες οι δύο χώρες»

Στην κοινή προσπάθεια για επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στο φυσικό αέριο, σε επίπεδο Ευρώπης, αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχε στο Διεθνές Φόρουμ Med2022 που διοργανώθηκε στην Ιταλία.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στο περιθώριο του Φόρουμ είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζιλμπέρτο Πικέττο Φρατίν, δηλώνοντας αμέσως μετά πως Αθήνα και Ρώμη είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες για την επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στο φυσικό αέριο.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς η πράσινη μετάβαση μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη – και γενικότερα, τον πλανήτη ολόκληρο – να διασφαλίσει χαμηλές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και να πετύχουμε την εξάλειψη των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, που οδηγούν στην κλιματική κρίση. Η όλη συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

skrekas zappeio omilia

Σκρέκας από την Ιταλία για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Ενωμένος ο ευρωπαϊκός νότος  

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντησή του με τον Τζιλμπέρτο Πικέττο Φρατίν, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόσθεσε:

«Η συνομιλία που είχα με τον Ιταλό ομόλογό μου, Πικέτο Φρατίν, επικεντρώθηκε στην κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Ιταλίας, μαζί με Βέλγιο και Πολωνία, για επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στο φυσικό αέριο, σε επίπεδο Ευρώπης. Με την Ιταλία είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι και τα τεχνικά μας κλιμάκια έχουν συμφωνήσει σε έναν κοινό μηχανισμό, τον οποίο θα προσπαθήσουμε, στη συνέχεια, να πείσουμε να εφαρμοστεί σε επίπεδο Ευρώπης. Με τον υπουργό Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν, συζητήσαμε την οργάνωση μιας τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους μας της Ισπανίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας, για να τους εξηγήσουμε τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αυτού και να πετύχουμε μια σύμπλευση, ώστε να πάμε με μια κοινή πρόταση στο επόμενο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας, στις Βρυξέλλες.

Η στενή συνεργασία της Ελλάδας και της Ιταλίας, και στον τομέα της ενέργειας, γεμίζει με αισιοδοξία – συνολικά – τον νότο της Ευρώπης, διότι αυτή την στιγμή είναι ίσως από τις λίγες φορές που έχουμε καταφέρει να ”περάσουμε” την πρόταση που έχει ο νότος της Ευρώπης, για ένα οριζόντιο πλαφόν στο φυσικό αέριο, ώστε να μειώσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου και, άρα, και τις ηλεκτρικής ενέργειας».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ