Πολιτική

Σόιμπλε: Ξεχάστε το κούρεμα! Δεν υπάρχει καμία ανάγκη

Ακόμη ένα nein από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ενδεχόμενο να κουρευτεί το χρέος της Ελλάδας. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έστειλε σαφές μήνυμα στην Αθήνα πως κούρεμα χρέους δεν θα γίνει καθώς, όπως είπε, εξακολουθεί να μη βλέπει το λόγο για κάτι τέτοιο. «Ο δρόμος της προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον Τσίπρα», είπε και ζήτησε να μη... ρίχνουμε περισσότερο κρασί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

«Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη για ένα “πραγματικό” κούρεμα του ελληνικού χρέους» τόνισε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η εφημερίδα Handelsblatt. Όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, η Ελλάδα είναι ήδη για 10 χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους. Και πρόσθεσε πως αν η βιωσιμότητα του χρέους δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, θα δούμε τότε το θέμα εκ νέου.

Ο Σόιμπλε, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα. «Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους τότε», είπε και σημείωσε ότι ο μέρος όρος των ωριμάνσεων των δανείων από το ταμείο διάσωσης είναι στα 31 χρόνια.

«Κατά μέσο όρο, δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για 10 χρόνια και η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ», είπε ο Σόιμπλε που… βρήκε και καλές ειδήσεις για τη χώρα μας. Ποιές είναι αυτές; «Οι αριθμοί στην αγορά εργασίας είναι καλύτεροι, η οικονομία αναπτύσσεται, το έλλειμμα είναι χαμηλότερο».

Είχε βέβαια και τη δική του… “καλή” κουβέντα για την Ελλάδα. Υπενθυμίζοντας μια παλιότερη δήλωσή του, είπε πως δεν πρέπει να ρίχνουμε περισσότερο κρασί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και προέβλεψε ότι ο δρόμος της μακροχρόνιας προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παραδέχτηκε δε ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης είναι γνωστό πως διαφώνησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα. Αλλά έσπευσε να την… αποθεώσει, λέγοντας πως αισθάνεται «πολύ ευχάριστα μαζί της».

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για τη Σύνοδο του Λονδίνου: Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της
Το Μέγαρο Μαξίμου