«Πρέπει να δούμε με ακρίβεια τι έχει δεχθεί το κοινοβούλιο (σ.σ. η ελληνική βουλή). Να διαβάσει κανείς κείμενα που είναι στα ελληνικά. Είναι εκτεταμένα τα κείμενα», είπε.
Ο κ. Σόιμπλε έβαλε στην κουβέντα και το ΔΝΤ λέγοντας: «Να συζητήσουμε και με το ΔΝΤ αλλά νομίζω ότι θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος. Δεν έχουμε καμία φιλονικία και αντιδικία με το ΔΝΤ. Συζητάμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος. Τι πρέπει να αποδώσει η Ελλάδα, τι μεταρρυθμίσεις πρέπει να κάνει και πως θα την υποστηρίξουμε. Δεν τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Θα δούμε όμως».
Την φράση “θα δούμε” ο Σόιμπλε την είπε πολλές φορές και αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε την φράση – κλειδί: «χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρχει κανένα πρόγραμμα».
Βγάζοντας και πρόγραμμα είπε ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση το ΔΝΤ θα μπει στην χρηματοδότηση και θύμησε ότι έτσι συμφωνήθηκε και πέρυσι.
Συνεχίζοντας τον καλό του λόγο ο Σόιμπλε είπε ότι «Η Ελλάδα έχει καταλάβει ότι οι λάθος ανακοινώσεις και η δημοσιότητα δεν βοηθούν».
Για το χρέος ο Σόιμπλε έβαλε ταφόπλακα στο κούρεμα λέγοντας ότι «όποιος δεν είναι προκατειλλημένος πρέπει να δει ποιές δυσκολίες έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και το θέμα της διευκόλυνσης των χρεών είναι ένα θέμα που επανέρχεται. Για τα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα δεν θα πληρώνει ούτε τόκους ούτε δάνεια».
Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι το ΔΝΤ και η κα Λαγκάρντ είναι απαραίτητοι. Είναι εδώ ο κ. Τόμσεν και νομίζω ότι οι συζητήσεις αυτές που γίνονται θα οδηγήσουν στο σωστό αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στον κόφτη, είπε ότι συμφωνήθηκε στο Αμστερνταμ και τότε είχε ειπωθεί ότι αν «η εξέλιξη στην Ελλάδα δεν είναι εκείνη την οποία κάποιοι σκέπτονται τότε θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει πρόσθετα μέτρα. Αυτό έχει συμφωνηθεί. Αν σε μερικά χρόνια δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους θα πούμε ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα».
Είπε ακόμα ότι αυτή τη φορά θα βρούμε έναν δρόμο και θα αποδειχθεί ποιός έχει δίκιο και ποιός έχει άδικο. Παλαιότερα το ΔΝΤ δεν ήταν σωστό και αποδείχθηκε».