Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: «Η πολιτική Κασσελάκη ήταν αντίθετη με τους πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ»

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες μετά την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος με τον Σωκράτη Φάμελλο να μην ανοίγει τα χαρτιά του για το αν θα διεκδικήσει την ηγεσία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε στο Mega για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ και όπως είπε δεν γνωρίζει τις προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε… «Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό το προσωπικό και θέλω να το πω. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ώρα ούτε για τη σκέψη αυτού του θέματος. Χθες είχαμε μία Πολιτική Γραμματεία για να δούμε πώς θα είναι η επόμενη μέρα με την πρόταση μομφής.

Πρέπει όλη αυτή η κρίση, όπου έχουμε ευθύνες όλοι γιατί δεν δημιουργήθηκε η κρίση από τον Στέφανο Κασσελάκη, υπήρχαν θέματα και πριν, να δούμε πώς θα το επουλώσουμε και πώς θα προτείνουμε κάτι για την επόμενη μέρα. Εγώ δεν πρόκειται να καθίσω μόνος να σκεφτώ για το τι θα κάνω στην καριέρα μου, γιατί δεν έχω πολιτική καριέρα. Δεν έχω προσωπική φιλοδοξία στην πολιτική. Πρέπει όλοι μας να έχουμε μία ΚΕ το άλλο Σαββατοκύριακο και δεν πρέπει να μπουν λογικές υποψηφιοτήτων προσωπικών φιλοδοξιών. Πρέπει να μην ξαναγίνουν τα λάθη που έγιναν. Δεν υπηρετήσαμε ένα κοινό σχέδιο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεφύγει από την περίοδο των τάσεων»

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως δεν γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη. «Στην ΚΕ αυτό που είπα για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι ότι αυτό που εφαρμοζόταν ως πολιτική από την ηγεσία μας, δεν ήταν σε αντιστοιχία και ερχόταν σε αντίθεση και με τις προβλέψεις του καταστατικού και με τις αποφάσεις του Συνεδρίου αλλά και με τους πολιτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οδηγούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία εσωστρέφεια και συρρίκνωση με αρχηγικά φαινόμενα που δεν αντιστοιχούσαν στη συλλογικότητα. Αυτή ήταν η δημόσια τοποθέτησή μου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επουλώσει το αποτύπωμα αυτής της εξέλιξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεφύγει από την περίοδο των τάσεων. Πρέπει την επόμενη μέρα αν είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνουμε καλύτερο και ποιο δυνατό. Χρειάζονται πολλοί περισσότεροι για την κοινωνία. Ίσως η δύσκολη περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να είναι καταλύτης για αν μπορέσουμε να έχουμε μία καλύτερη μέρα».

Παράλληλα ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος γνώσης αλλά και κοινωνικοποίησης και δημιουργίας. Να ευχηθούμε σε όλη τη σχολική οικογένεια μία καλή χρονιά. Θέλω να πω στους νέους να διεκδικήσουν τη γνώση και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να υπάρχει πρόσβαση στη γνώση. Η φετινή χρονιά έχει πολλά θέματα.

Στην έκθεση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έναν προϋπολογισμό  για τις επισκευές σχολείων, ο οποίος θα έπρεπε κανονικά από πέρσι να έχει πάει στα σχολεία. Υπάρχει ένα ειδικό σχολείο επαγγελματικής κατάρτισης στη Θεσσαλονίκη, στο δήμο Πυλαία, όπου ήταν μέχρι πρότινος η έδρα τους αλλά τώρα τα παιδιά είναι άστεγα. Τα μοιράζουν σε άλλα σχολεία γιατί η Πολιτεία δεν έχει λύσει το θέμα του σχολείου. Πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει στάση. Εκτιμώ ότι δεν στηρίζει τη δημόσια Παιδεία, όπως πρέπει για τη χώρα μας».

Ανέβηκε το όριο των μαθητών στις τάξεις

Επισήμανε ότι αυτό που έχει παρατηρήσει είναι πως και με την Νίκη Κεραμέως και τώρα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ανέβηκε το όριο των μαθητών ανά τάξη και μετά έγινε συντονισμένη προσπάθεια από το υπουργείο να συγχωνευτούν τμήματα ώστε να μειωθούν έτσι οι απαιτήσεις σε καθηγητές και διδακτικό προσωπικό.

«Εγώ ρωτάω ποια είναι η προτεραιότητα του σχολείου. Να έχουμε καλά σχολεία και παιδιά με καλή διδασκαλία ή λιγότερα τμήματα για αν έχουμε λιγότερες απαιτήσεις διδασκόντων; Θεωρώ ότι το να προσπαθείς με κάθε τρόπο το να ανεβάσεις τον πληθυσμό των τμημάτων χωρίς να στοχεύεις στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αντιεκπαιδευτικό και κατά της δημόσιας Παιδείας. Άρα ναι, θεωρώ ότι δεν υποστηρίζει τη δημόσια Παιδεία ένα τέτοιο μέτρο.

Η γνώμη μου είναι πως η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει τη δημόσια Παιδεία και υποστηρίζει την ιδιωτική Παιδεία. Θεωρώ δηλαδή ότι συνδέονται και με τα οικονομικά συμφέροντα που είναι πίσω από την ιδιωτική Παιδεία. Το έκανε έτσι και αλλιώς στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Έχουμε πολλά σοβαρά θέματα ακόμα και με την πιστοποίηση ιδιωτικών κολεγίων. Θα έπρεπε να έχει πάρει κάποια μέτρα για την πιστοποίηση και αξιολόγηση αυτών των κολεγίων».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα