Site icon NewsIT

Σωκράτης Φάμελλος: Περιοδεία στη Λάρισα για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – «Πάμε με το “εμείς”, όχι με το “εγώ”»

18.10.2024 | 15:23
Σωκράτης Φάμελλος: Περιοδεία στη Λάρισα για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – «Πάμε με το “εμείς”, όχι με το “εγώ”»

Κατάθεση της υποψηφιότητας του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από τον Σωκράτη Φάμελλο, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Περιοδεία στη Λάρισα πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη (17.10.24) ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους γιατρούς, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το τεράστιο θέμα της υποστελέχωσης κυρίως σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, των ανεπαρκών χώρων του ογκολογικού τμήματος, της υποχρηματοδότησης σε σχέση με τους ασθενείς που εξυπηρετεί, της έλλειψης αντιδραστηρίων και της υπερσυσσώρευσης ασθενών στις λίστες χειρουργείων.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ασθενείς, όπως και τους μαθητές, ως πελάτες. Τα χειροκροτήματα είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Η δημόσια υγεία είναι καθολικό δικαίωμα και μια ισχυρή πολιτεία πρέπει να το εξασφαλίσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των αποζημιώσεων στους πληγέντες των φυσικών καταστροφών, της αποκατάστασης των ζημιών, της αντιπλημμυρικής προστασίας και της ιδιωτικοποίησης των υδατικών πόρων.

«Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την καταστροφή του Daniel για την οποία η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες. Και παρά τα μεγάλα λόγια, ακόμα δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις, ενώ υπάρχει και πλήρης αδιαφάνεια και αδικίες στην καταβολή τους. Τα μεγάλα έργα που ανέλαβε η κυβέρνηση δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ ακόμα και για τα έργα αποκατάστασης που ανέλαβε η Περιφέρεια έχει δρομολογηθεί λιγότερο από το 1/3. Και αντί η κυβέρνηση να καλύψει έστω τις ευθύνες της, ο κ. Μητσοτάκης προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ιδιαίτερα του αρδευτικού νερού» τόνισε ο ίδιος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  συναντήθηκε με τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Λάρισας και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική ομιλία του σε καφετέρια. «Είναι συμβολικό ότι ξεκινάω με εκδήλωση στη Λάρισα. Και λόγω της προτεραιότητας στην περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και λόγω των μεγάλων καταστροφών στη Θεσσαλία» ανέφερε ο κ. Φάμελλος και συμπλήρωσε πως «Η παρουσία σας είναι απόδειξη ότι αλλάζουμε σελίδα. Μου δίνετε δύναμη με αυτό… Και δίνετε μία απάντηση με την παρουσία σας, ότι πάμε με το “εμείς” και όχι με το “εγώ”».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version