Πολιτική

Spiegel για Τσίπρα: Ήταν ο ήρωάς τους, έγινε ο αντίπαλός τους

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και γενικότερα το κύμα απεργιών στην Ελλάδα απασχολούν το Spiegel, που περιγράφει το... αδιέξοδο του Έλληνα πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον χαρακτηρίσει "ήρωα που έγινε εχθρός".

“Κάποτε ήταν ο ήρωάς τους. Τώρα είναι ο αντίπαλός τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να περικόψει τα προνόμια των αγροτών και να αυξήσει τη φορολογία”, γράφει το Spiegel.

Συγκεκριμένα το άρθρο κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και στη δημοτικότητα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας το 2013: “Τότε ο Τσίπρας ήταν μια ηγετική φιγούρα της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας θερμόαιμος που υποσχόταν να αγωνιστεί για το δίκαιο των αγροτών. Σήμερα ως επικεφαλής της κυβέρνησης θέλει να περάσει νόμο που περικόπτει τα προνόμια των αγροτών, διπλασιάζει τη φορολογία και τριπλασιάζει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία”.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό τα περιθώρια για τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι στενά. “Πώς θα αντιδράσει ο Τσίπρας στις μαζικές κινητοποιήσεις; Ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε συζήτηση με τους αγρότες. Όμως συμφωνία δεν διαφαίνεται. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο τη θετική αξιολόγηση των δανειστών όσον αφορά την υλοποίηση του συμπεφωνημένου προγράμματος λιτότητας”.

Τα μπλόκα των αγροτών και το μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων απασχολούν και τη Süddeutsche Zeitung, το άρθρο της οποίας είναι “αγρότες και δικηγόροι, ενωμένοι και οργισμένοι”.

“Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει εκείνους που ζητούν τον αποκλεισμό της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν, πλησιάζει ήδη η επόμενη δοκιμασία. Εδώ και μέρες το κύμα των απεργιών και διαμαρτυριών έχει παραλύσει τον δημόσιο βίο” γράφει χαρακτηριστικά και σχολιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός. “Οι διαμαρτυρίες κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού φέρνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα σε δύσκολη θέση”.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό οικοπέδων - Μητσοτάκης: Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό πυροσβεστών για το 2025
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα δυνατά σενάρια», είπε για την Κλιματική Κρίση ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Η στήριξη της μεσαίας τάξης το «κλειδί» για την ανάκαμψη της ΝΔ και το «καλάθι» της κυβέρνησης στη ΔΕΘ
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» και η αντιμετώπιση του, μέσα από την ενίσχυση των εισοδημάτων, είναι το «κλειδί» για την δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9