Πολιτική

Spiegel για Τσίπρα: Ήταν ο ήρωάς τους, έγινε ο αντίπαλός τους

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και γενικότερα το κύμα απεργιών στην Ελλάδα απασχολούν το Spiegel, που περιγράφει το... αδιέξοδο του Έλληνα πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον χαρακτηρίσει "ήρωα που έγινε εχθρός".

“Κάποτε ήταν ο ήρωάς τους. Τώρα είναι ο αντίπαλός τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να περικόψει τα προνόμια των αγροτών και να αυξήσει τη φορολογία”, γράφει το Spiegel.

Συγκεκριμένα το άρθρο κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και στη δημοτικότητα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας το 2013: “Τότε ο Τσίπρας ήταν μια ηγετική φιγούρα της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας θερμόαιμος που υποσχόταν να αγωνιστεί για το δίκαιο των αγροτών. Σήμερα ως επικεφαλής της κυβέρνησης θέλει να περάσει νόμο που περικόπτει τα προνόμια των αγροτών, διπλασιάζει τη φορολογία και τριπλασιάζει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία”.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό τα περιθώρια για τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι στενά. “Πώς θα αντιδράσει ο Τσίπρας στις μαζικές κινητοποιήσεις; Ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός σε συζήτηση με τους αγρότες. Όμως συμφωνία δεν διαφαίνεται. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να προχωρήσει σε συμβιβασμούς που θα θέσουν σε κίνδυνο τη θετική αξιολόγηση των δανειστών όσον αφορά την υλοποίηση του συμπεφωνημένου προγράμματος λιτότητας”.

Τα μπλόκα των αγροτών και το μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων απασχολούν και τη Süddeutsche Zeitung, το άρθρο της οποίας είναι “αγρότες και δικηγόροι, ενωμένοι και οργισμένοι”.

“Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει εκείνους που ζητούν τον αποκλεισμό της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν, πλησιάζει ήδη η επόμενη δοκιμασία. Εδώ και μέρες το κύμα των απεργιών και διαμαρτυριών έχει παραλύσει τον δημόσιο βίο” γράφει χαρακτηριστικά και σχολιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός. “Οι διαμαρτυρίες κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού φέρνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα σε δύσκολη θέση”.

Πηγή: Deutsche Welle

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή