Πολιτική

Σπίρτζης: Θα χορεύω τανγκό με τον Λαλιώτη στο Σύνταγμα!

Είναι κάπως δύσκολο να το κάνετε εικόνα. Κατανοητό. Αυτό δήλωσε όμως ο Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στην ερώτηση αν συναντήθηκε με το άλλοτε “θείο βρέφος” του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε πως “Με τον Κώστα Λαλιώτη μάς ενώνει μια φιλία πολλών χρόνων. Δεν αρνήθηκα ποτέ τις ιδεολογικές μου καταβολές. Είμαι σοσιαλιστής και το τι θα κάνω εγώ με τον Κώστα Λαλιώτη σάς το λέω: θα χορεύω ταγκό στο Σύνταγμα”

Ο υπουργός Μεταφορών σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής προαναγγέλλει μείωση στην τιμή του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας «στο βάθος του χρόνου», ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής τους. «Όποιος το κάνει, εγκληματεί απέναντι στην κοινωνία και στα συμφέροντα του πολίτη. Οι δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας κοστίζουν για το στόλο τους το 1/5 που στοιχίζουν οι ιδιωτικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης», σημειώνει.
 
Προσθέτει πως από το νέο έτος εντός των μέσων συγκοινωνίας θα λειτουργεί ίντερνετ «έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε πολίτης και να ενημερώνεται για το μέσο συγκοινωνίας που θέλει να χρησιμοποιήσει, αλλά και να μπορεί να εκδίδει εισιτήριο την ίδια στιγμή, ενώ αναφέρει ότι ο στόλος των μέσων συγκοινωνίας θα αλλάξει σημαντικά, «είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι!».
 
Αποκαλύπτει επίσης ότι θα προσφερθούν «δωρεάν και για πάντα» τηλεοπτικές συνδέσεις, μέσω ΟΤΕ και Nova, στις ακριτικές περιοχές, καθώς και δωρεάν συνδέσεις διαδικτύου στα ακριτικά νησιά.
 
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ότι καθυστερεί σημαντικά τις επενδύσεις, παραπέμποντας «στα εργοτάξια των μεγάλων οδικών αξόνων, στου μετρό και σε όλα τα δημόσια έργα». Προσθέτει ότι πάνω από μια δεκαετία αυτά τα έργα βάλτωναν με αποτέλεσμα να κρατούν τη χώρα και την οικονομία δέσμια, ενώ συμπληρώνει: «Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις πλέον, οι διαγωνισμοί είναι άρτιοι και κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει. Υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα οδικά δίκτυα της χώρας, για το αεροδρόμιο της Κρήτης, για τους μεγάλους και μικρότερους οδικούς άξονες. Όλα αυτά είναι επενδύσεις, καθώς είναι κοινοπραξίες με ιδιωτικές εταιρίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός ακόμη και τις επόμενες ώρες: Ο ρόλος Χατζηδάκη και η επιστροφή Παπασταύρου, Σκρέκα και Πλεύρη - Ποιοι υπουργοί δεν αλλάζουν χαρτοφυλάκιο
Στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να μπουν νέα πρόσωπα, και μεταξύ άλλων οι: Μακάριος Λαζαρίδης, Άννα Ευθυμίου, Άννα Καραμανλή, Κώστας Βλάσσης, Ευριπίδης Στυλιανίδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
«Οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές που ψηφίζουν υπέρ της Ουκρανίας έχουν αίμα στα χέρια τους» προκαλεί ξανά ο Φειδίας Παναγιώτου
Ο αμφιλεγόμενος ευρωβουλευτής και youtuber ζήτησε τον τερματισμό της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος
Ο Ελληνοκύπριος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου