Τετάρτη, 24 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Σπυράκη: Ως πότε θα πληρώνουμε τις καθυστερημένες συγγνώμες του κ. Τσίπρα;

Σπυράκη: Ως πότε θα πληρώνουμε τις καθυστερημένες συγγνώμες του κ. Τσίπρα;

Με μια νέα δήλωση η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη επιτίθεται στον πρωθυπουργό για όσα δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα DIE WELT.

«Ο κ. Τσίπρας δηλώνει μετανιωμένος για το δημοψήφισμα του 2015. Άργησε πολύ να καταλάβει ότι οι αποφάσεις του δίχασαν τους Έλληνες, κόστισαν στη χώρα 100 δισ. ευρώ, και δύο αχρείαστα μνημόνια. Χθες υπέγραψε μία εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια περιφρονώντας τις ευαισθησίες των Ελλήνων. Είναι ικανός σε τρία χρόνια να μας πει ότι μετάνιωσε και για αυτήν. Ως πότε θα πληρώνουμε τις καθυστερημένες συγγνώμες του;»

Το «επίμαχο» απόσπασμα από την συνέντευξη του Τσίπρα που η ΝΔ ερμηνεύει ως μετάνοια

Το 2015 αφήσατε το λαό σας να ψηφίσει και να αποφασίσει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΕΕ. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων ήταν αντίθετο και στην πραγματικότητα έπρεπε να είχε ακολουθήσει η έξοδος από την Ευρωζώνη. Η συνέπεια ήταν μια τεράστια απώλεια εμπιστοσύνης. Το κλείσιμο των τραπεζών. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, ήταν λάθος αυτό που έγινε;

Η κατάσταση τότε ήταν πολύ δύσκολη. Εκ των υστέρων και με τη γνώση που έχουμε τώρα, μπορούμε φυσικά να αξιολογήσουμε διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά πρέπει να αποφασίζουμε, όταν τα έχουμε μπροστά μας. Και αντίθετα με όσα λέτε, δεν επρόκειτο για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή στο ευρώ. Ήταν ψηφοφορία για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τη χώρα μου. Αμέσως μετά έδωσα εντολή να ακολουθήσουν εκλογές και τις κέρδισα. Αυτό δεν θα ήταν απαραίτητο, μπορούσα να είχα κυβερνήσει ακόμα τρεισήμισι χρόνια, χωρίς εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις