Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Στα “μαχαίρια” κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα της “Αυγής” και τα “νέα μηνμόνια”

Στα “μαχαίρια” κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα της “Αυγής” και τα “νέα μηνμόνια”

«Ο κ. Σαμαράς αντί να “σκίζει” τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που αναφέρεται σε επιστολή του κ. Σαμαρά προς το ΔΝΤ με την οποία δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα, αν χρειαστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι χθεσινοί ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση, καθώς διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, κάνει λόγο για εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

“Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους η σημερινή “αποκάλυψη” της “Αυγής” φέρει ημερομηνία “15 Απριλίου 2014” και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος», δήλωσε η κα Βούλτεψη.

Τόνισε δε ότι ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» αναρτήθηκε χτες στην επίσημη σελίδα του ΙMF με ημερομηνία 14/5. Το ερώτημα είναι γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χτες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα”, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Σοφία Βούλτεψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Α. Σαμαρά πως εξαπατά συνειδητά τον λαό

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανασχηματισμός δεν θα επηρεάσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις του Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Απαξίωση της δημοκρατίας το κλείσιμο της Βουλής – Κεδίκογλου: Μήπως εσείς σχεδιάζετε θερινές διακοπές;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε