Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Στα “μαχαίρια” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τσακαλώτου – “Μονταζιέρα του πανικόβλητου Σαμαρά” –

Στα “μαχαίρια” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τσακαλώτου – “Μονταζιέρα του πανικόβλητου Σαμαρά” –

Ο “πόλεμος”  ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία καλά κρατεί. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για σχέδιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις Σαμαρά για μειώσεις συντελεστών. Από την πελυρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κάνοντας λόγο για “μονταζιέρα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Σχετικά με το νέο υποπροϊόν της μονταζιέρας του πανικόβλητου κ. Σαμαρά που διαστρεβλώνει δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η αλήθεια είναι ότι:
· Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε ταυτόχρονη φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, όπως παραπλανεί η μονταζιέρα του Μαξίμου.
· Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος επιβάλλεται βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κομμάτι που υπερβαίνει ένα όριο κι όχι στο σύνολο του εισοδήματος, όπως σκόπιμα και διαστρεβλωτικά υποστηρίζει η ΝΔ.
· Έγινε αναφορά σε όσους έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 35.000 άτομα ή το πλουσιότερο 0,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2011.
· Αν η ΝΔ θεωρεί ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τότε έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.
· Άλλωστε η ΝΔ σήμερα επιβάλλει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια, η ΝΔ θεωρεί πλούσιο όποιον ξεπερνά τα 42.000 ευρώ όχι τα 80.000 που ανέφερε ενδεικτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολόγητου σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο από τα μεσαία στρώματα και να υποστηρίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία, το πλουσιότερο 0,3% της κοινωνίας”.

Της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκαν οι δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη: “Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% το 2015. Μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις στο 15% ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό που καταθέτουμε φέτος. Μειώνουμε το φόρο στα φυσικά πρόσωπα με ανώτερο συντελεστή το 33% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φορολογήσει τους πολίτες με 60% και να δημεύσει τις περιουσίες της μεσαίας τάξης”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων έως και 60%.

Σημειώνεται ότι, εφόσον εφαρμοστεί αυτό, ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, από 42% που είναι σήμερα, θα αυξηθεί στο 50%-60% για το τμήμα του εισοδήματος που ξεπερνά, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου, τις 80.000.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος: “Άρα, η στρατηγική είναι μετά, όταν δηλώνονται κανονικά, να αυξηθεί και ο ανώτατος συντελεστής, που μπορεί να πάει στα 50 και στα 60 -που θυμίζω θα είναι οριακός συντελεστής. Δεν σημαίνει ότι θα πληρώνεις 50 και 60 από το πρώτο ευρώ, αλλά θα πληρώνεις αυτό μετά από τα 80 χιλιάδες… Για το κομμάτι που είναι πάνω από το 80 χιλιάδες”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε