Κυριακή, 30 Ιουν.
25oC Αθήνα

Στα «σχοινιά» ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συγκέντρωση υπογραφών για σύγκληση οργάνων – Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα «σχοινιά» ο Στέφανος Κασσελάκης  μετά τη συγκέντρωση υπογραφών για σύγκληση οργάνων – Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να ζητήσουν τη σύγκληση των οργάνων, η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να προετοιμάσει την ΚΕ που θα γίνει στις 7 Ιουλίου.

Στην επιστολή αυτή στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί πολλές υπογραφές, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα.

Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και είναι ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα. Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανo».

Η αλήθεια είναι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν αυτή την πρωτοβουλία θεωρούσαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απέφευγε την συγκρότηση της ΚΕ, καθώς δεν θα ήθελε να μπει σε μία συζήτηση επί της ουσίας των θεμάτων.

Έφερναν μάλιστα ως παράδειγμα την ΚΟ του κόμματος όπου στην προηγούμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε μετά την ομιλία του , -για να πάει σε προγραμματισμένη συνέντευξη – λέγοντας ότι η ΚΟ θα συνεδριάσει  ξανά, προκειμένου οι βουλευτές να πουν τις απόψεις τους. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν εχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα τρεις βουλευτές του κόμματος (Γιώργος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου και Χάρης Μαμουλάκης) με επιστολή τους προς την Κουμουνδούρου να ζητήσουν την σύγκληση της ΚΟ.

Πάντως τόσο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όσο και στην ΚΕ αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συζήτηση σχετικά με τις αναφορές του προέδρου για τα «μαύρα χρήματα».

Κασσελάκης: Θα πολεμήσω πάση θυσία το «μαύρο χρήμα»

Χθες μάλιστα σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε αμετακίνητος από την απόφασή του να πολεμήσει πάση θυσία το «μαύρο χρήμα», προκαλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να δεχτεί έλεγχο των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών.

«Έχω υποσχεθεί στους πολίτες ότι αυτό το σάπιο σύστημα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την άποψή του για την πάταξη του «μαύρου χρήματος» ανέλυσε λεπτομερώς ο Στέφανος Κασσελάκης και σε συνέντευξή του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM-Hellenic Public Radio, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη παθογένεια του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που «κρατάει πίσω την εξέλιξη και γιγαντώνει τις ανισότητες».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις για τη «συγκόλληση» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και ανέπτυξε τις θέσεις του για τις επικείμενες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, τους έξι πυλώνες των προγραμματικών προτάσεων και τους άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δωρίσει το ποσό των 20.000 ευρώ που επιτρέπει ο νόμος, για τις δωρεές σε κόμματα.

Για την «Αυγή»

Αναφερόμενος στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε στην αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε τους βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμουν οικονομικά – στον βαθμό που ο καθένας μπορεί – μέσω του isyriza.gr.

Επίσης, έκανε γνωστό πως όταν ενέσκηψαν τα οικονομικά αδιέξοδα, προτάθηκε στους εργαζόμενος της «Αυγής» να αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείριση της εφημερίδας, αλλά αρνήθηκαν.

Πηγές της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι «η εκστρατεία Κασσελάκη« κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής στην πολιτική, δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ούτε είναι μίας χρήσεως.

Αποτελεί – λένε – τον στρατηγικό στόχο που έχει θέσει o ίδιος εξ αρχής, προκειμένου «να σπάσει το απόστημα».

Συνεπώς οι παρεμβάσεις του για το θέμα, δεν είναι παρά ένα μέρος του συνολικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει, εκτός των άλλων, ακόμη πιο δυναμικές και συντεταγμένες κινήσεις, καθώς και τη χάραξη των γραμμών άμυνας, «απέναντι στη λυσσώδη επίθεση που δέχεται ήδη από συστήματα και … υποσυστήματα».

Σχολιάζοντας το περιρρέον κλίμα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά τόνισε:

«Δεν έχουμε πει ποτέ ότι υπήρχαν μαύρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μία συζήτηση που διεξάγεται παραπλεύρως και από διάφορα συστήματα. Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να έχουμε εξαρτήσεις από αυτό και ο πρόεδρος έκανε την αναφορά στον δικό του, αξιακό ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, επιτέθηκε σε ένα σύστημα που κατά την άποψή του προσπαθεί να επιβάλλει και εξελίξεις και πρόσωπα.

Δεν άφησε υπαινιγμούς για το εσωτερικό του κόμματος, ούτε υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν «μαύρα» λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ ή ότι λειτουργούσε με βάση μαύρα ή μαύρες σακούλες.

Αναφερόταν γενικώς σε όσα γνωρίζουμε ότι τεκταίνονται στο πολιτικό σύστημα διαχρονικά», πρόσθεσε η Βούλα Κεχαγιά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις