Site icon NewsIT

Στα χαρακώματα για τη φορολογία! Ν.Δ.: Αυτοί είναι οι φόροι που θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Για μονταζιέρα μιλά η Κουμουνδούρου

19.01.2015 | 20:33
Στα χαρακώματα για τη φορολογία! Ν.Δ.: Αυτοί είναι οι φόροι που θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Για μονταζιέρα μιλά η Κουμουνδούρου

Λίγες μόνο ημέρες από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση την Κυριακή, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι στα χαρακώματα με αιχμή του δόρατος, τους φόρους και τη νέα φορολογική πολιτική που θα ασκηθεί είτε από το ένα είτε από το άλλο κόμμα.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα πως σκοπεύουν να επιβάλλουν μία εξοντωτική φορολόγηση και θα βάλουν χέρι στις καταθέσεις.

Στην ανακοίνωση επικαλούνται δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στις 20/05/2013 όπου παρουσίασε τις προτάσεις του σύμφωνα με τις οποίες:

– Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων
– Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές
– Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων
– Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

Όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πως μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες , αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία δίνει στη δημοσιότητα και δύο φωτογραφίες από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ψέματα της Νέας Δημοκρατίας την οποία κατηγόρησε για πλήρη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του PSI και την ανεργία, που όπως αναφέρουν, οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων τους”.

Και στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τώρα στη Νέα Δημοκρατία “προσπαθούν διαστρεβλώσουν πλήρως μια πρόταση για τη διάσωσή των ασφαλιστικών ταμείων. Η μονταζιέρα του κ. Σαμαρά “ξέχασε” να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα “επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ’ ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών” όπως ρητά αναφέρεται στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα. Επομένως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταθέτες. Μόνο το ψέμα και η λάσπη τους έχει απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version