Πολιτική

Σταϊκούρας: 250 υπερσύγχρονα αστικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο

Νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία θα ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μέσα στον Ιανουάριο του 2024 θα παραληφθούν τα 250 νέα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία, τα οποία αναμένεται να τεθούν στην κυκλοφορία τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Τα 140 θα καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Αττικής και τα 110 της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενημερώνοντας τα μέλη της, μαζί με την Υφυπουργό του Χριστίνα Αλεξοπούλου, για το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο, με στόχο την αναβάθμιση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών, με 1300 νέα υπερσύγχρονα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2027.

«Δεν υποστηρίζω ότι τα 250 νέα λεωφορεία που θα μπουν σε λειτουργία θα λύσουν το συγκοινωνιακά πρόβλημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά γίνονται στοχευμένες και μεθοδευμένες προσπάθειες για να ξεπεραστούν γρήγορα οι πολύπλοκες κα χρονοβόρες διαδικασίες. Με χειρουργικές παρεμβάσεις προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στο συγκοινωνιακό πρόβλημα που υπάρχει. Από το 2007 έχει να γίνει προμήθεια λεωφορείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβεβαίωσε δε, ότι το υπουργείο θα επιδιώξει να λύσει και το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών με την πρόσληψη νέων για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, δρομολογείται άμεσα και ο δεύτερος διαγωνισμός, με αντικείμενο επιπλέον 650 οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, και σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται η έναρξη σύνταξης Διακήρυξης, με εκτίμηση να ολοκληρωθεί η παράδοση και αυτών των οχημάτων στο τέλος της τετραετίας.

Έμφαση έδωσε τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και η κ. Αλεξοπούλου στα σημερινά δεδομένα, που όπως τόνισαν, «αποδεικνύουν ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς στις δύο πόλεις διαθέτουν έναν γηρασμένο στόλο με μέση ηλικία οχημάτων τα 18,8 έτη, έναντι του μέσου όρου ηλικίας μεταξύ των συνόλου των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανέρχεται σε 12,7 έτη».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει ήδη η προμελέτη για να θεσμοθετηθεί το επόμενο εξάμηνο, η δημιουργία, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, δύο Μητροπολιτικών φορέων που θα ασχολούνται με τα κυκλοφοριακά προβλήματα, θα έχουν την ευθύνη συγκεντρωτικά του έργου και θα δίνουν άμεσα, λύσεις.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή