Πολιτική

Σταθάκης για Ελληνικό: Τα κάναμε όλα σωστά – Αποφύγαμε τα χειρότερα

«Πλέον έχουν αποσαφηνιστεί κρίσιμες θεσμικές πτυχές της επένδυσης στο Ελληνικό και άρα έχει ενισχυθεί σημαντικά η ασφάλεια δικαίου, στην οποία μπορεί να υπολογίζει ο επενδυτής».

Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης για το… σίριαλ με το Ελληνικό, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου”.

Η συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τίτλο: «Αποφύγαμε τα χειρότερα για το Ελληνικό».

Όπως τονίζει ο Γιώργος Σταθάκης: «Από την πλευρά μας έγιναν όλα τα βήματα σωστά» σύμφωνα με τον σχετικό νόμο για την αξιοποίηση της περιοχής στο Ελληνικό, ότι έχουν υπογραφεί και έχουν προχωρήσει όλα, όπως έπρεπε. «Ταυτόχρονα, έχουμε για πρώτη φορά την υποβολή του σχεδίου από την πλευρά της επένδυσης», συνεχίζει.

Και προσθέτει: «Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση, παρά τον θόρυβο, να προχωράει με σταθερά βήματα, αποφεύγοντας βιαστικές κινήσεις που ενδεχομένως υποκρύπτουν αστοχίες, οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε μεγάλες καθυστερήσεις, π.χ. εξαιτίας προσφυγών στο ΣτΕ».

Για τη ΔΕΗ

Ερωτηθείς σχετικά με την εισήγηση της ΡΑΕ ότι η ΔΕΗ πρέπει να λάβει για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας 360.000.000 ευρώ και με ποιο κριτήριο θα λάβει ο υπουργός αυτή την απόφαση, αλλά και πώς θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τόσα χρήματα, ο κ. Σταθάκης απαντά ότι «κριτήριο θα είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα της η ΔΕΗ και ταυτόχρονα να μην επιβαρυνθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τα νοικοκυριά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είναι κοινωνικό αίτημα
«Οι μαζικές συγκεντρώσεις του ελληνικού λαού είναι η απαίτηση του να νικήσει το φως και όχι το σκοτάδι. Να νικήσει η αλήθεια και όχι η συγκάλυψη. Να κερδίσει η δικαιοσύνη και όχι η ατιμωρησία»
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Φλωρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «συνειδητή αλλοίωση» της φράσης του για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
«Η φράση μου ήταν πως όσοι από τους πολιτικούς μιλάνε για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα. Για τους πολιτικούς μιλούσα, όχι για τους συγγενείς» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Γιώργος Φλωρίδης
Παραιτήθηκε από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Τριαντόπουλος: «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε να κρύψω»
«Το ήθος μου, η πίστη μου κι η αλήθεια μου επιβάλλει να σας πείσω να υπέρψηφίσετε την αβάσιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Καμία σκιά, καμία λάσπη» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Χρήστος Τριαντόπουλος