Δευτέρα, 19 Αυγ.
28oC Αθήνα

Σταθάκης κατά Στουρνάρα μέσω… ΝΔ! «Δεν μας κόστισε 86 δις η διαπραγμάτευση»

Σταθάκης κατά Στουρνάρα μέσω… ΝΔ! «Δεν μας κόστισε 86 δις η διαπραγμάτευση»

Μπορεί σήμερα ο Νότης Μυταράκης να είπε ότι η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη μας κόστισε 86 δις αλλά το copyright  ανήκει στον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος το είπε στις αρχές της εβδομάδας. Έτσι τα σκάγια Σταθάκη προς τη ΝΔ είχαν άλλον αποδέκτη….

Ο κ. Σταθάκης απέρριψε τις αιτιάσεις του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρέωσαν με 86 δισ. ευρώ επιπλέον τη χώρα. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση επί της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, για την ελάφρυνση των λαϊκών νοικοκυριών, την οποία ο κ. Σταθάκης την απέρριψε, «ως μη ρεαλιστική υπό τις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες».

«Η κυβέρνηση παρέλαβε μία κατάσταση με οριακό πλεόνασμα της οικονομίας και της ανάπτυξης. Με εκτίναξη της ανεργίας, συρρίκνωση της οικονομίας της τάξεως του 25% του ΑΕΠ, με 46% “κόκκινα δάνεια” και 5,5 δισ. ευρώ μέτρα για το 2015», τόνισε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Παρακολουθώ με δέος τη ΝΔ, στην εμμονή της να αναζητά τα αίτια για το πώς φθάσαμε στο 2015, διότι δεν έχει πολιτική. Δεν αποτελεί όμως σοβαρή κριτική προς την κυβέρνησή μας. Περιμένω μια φορά να έρθει η ΝΔ και να μας εξηγήσει πως βγάζει αυτό το κόστος των 86 δισ ευρώ, κάτι το οποίο υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ».

Και ο κ. Σταθάκης κατέληξε:

«Από τα 86 δισ. ευρώ του δανείου, τα 50 δισ. ευρώ είναι η αναχρηματοδότηση των δανείων με νέους ευνοϊκότερους όρους και αποπληρωμή τους σε 30 χρόνια, αντί για πέντε ή έξι χρόνια. Περιλαμβάνει επίσης τα 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που δεν τα χρειαστήκαμε και δεν τα χρησιμοποιήσαμε, ενώ τα 11 δισ. ευρώ είναι τα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα».

Νωρίτερα, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά τα επιδεινώνει τονίζοντας ότι, «με την ενεργοποίηση του “κόφτη”, ο λογαριασμός θα φθάσει στα 12 δισ. ευρώ».
«Δεν είστε σε θέση να προσελκύσετε νέες επενδύσεις, να δημιουργήσετε ένα επενδυτικό σοκ στην αγορά. Υλοποιείτε τα αποτελέσματα των προσπαθειών της κυβέρνησης Σαμαρά. Κανένα έργο δεν δημιουργείτε, μηδέν είναι οι επενδύσεις το 2015 και το 2016 και πιθανόν θα είναι και το 2017. Η πολιτική σας στηρίζεται κατά τα 2/3 στην αύξηση των φόρων», υποστήριξε ο κ. Μηταράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε