Σάββατο, 27 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Σταθάκης: Υπερβαίνει το 1 δισ. ο στόχος των εσόδων από τον ΦΠΑ

Σταθάκης: Υπερβαίνει το 1 δισ. ο στόχος των εσόδων από τον ΦΠΑ

Μέχρι το Σάββατο η Ελλάδα και οι δανειστές της θα έχουν φτάσει στην πολυπόθητη συμφωνία εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, που για πρώτη φορά έθεσε τον στόχο της κυβέρνησης από το ΦΠΑ στο 1 δισ. ευρώ. Μίλησε επίσης για τα λάθη της ελληνικής πλευράς, τον ΕΝΦΙΑ, και το φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές.

Υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους δανειστές, όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονονίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Mega ONline, με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, το βράδυ της Τετάρτης.

Και εμφανίστηκε τόσο σίγουρος για τη σύγκλιση, που ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν υπάρξει συμφωνία δηλαδή, εκτός από την Ελλάδα και η Ευρώπη θα μπει σε αχαρτογράφητα νερά, είπε.

Ο στόχος των εσόδων από τις αλλαγές στον ΦΠΑ βρίσκεται κοντά στο 1 δισ., αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας, επιβεβαιώνοντας πως η ελληνική πλευρά έχει προτείνει στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group τρεις συντελεστές, ενώ εκείνοι επιμένουν στους δυο.

Επανέλαβε δε τη δέσμευση της κυβέρνησης πως η συμφωνία δεν θα προβλέπει υφεσιακά μέτρα ούτε και περικοπές μισθών και συντάξεων. Όσο για την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα γίνει σε δυο δόσεις, ενώ η 13η σύνταξη παραπέμπεται στις… καλένδες, αφού όπως είπε ο κ. Σταθάκης, η καταβολή της θα δοθεί ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Ίσως ήταν λανθασμένη η μεγάλη έμφαση που δόθηκε από πλευράς κυβέρνησης στην πολιτική διαπραγμάτευση, εκτίμησε ο Γ. Σταθάκης, που μίλησε επίσης για τα “καυτά” θέματα του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές και αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα καταργηθεί από το 2016.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε