Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Σταθάκης: Ναι στον φόρο των τραπεζικών συναλλαγών – Γίνεται σε όλη την Ευρώπη

Σταθάκης: Ναι στον φόρο των τραπεζικών συναλλαγών – Γίνεται σε όλη την Ευρώπη

Όλα όσα γράφονταν τις τελευταίες ημέρες και διαψεύδονταν επισήμως σήμερα επιβεβαιώνονται από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Τα περί φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, δηλαδή ένα τέλος στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ δεν βρίσκει αντίθετο τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη. Όπως είπε μιλώντας στο Real Fm είναι θετικός και άλλωστε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ζήτησε ωστόσο να είναι μελετημένος. «Πριν ρίξουμε το ανάθεμα ή επικροτήσουμε θα πρέπει να δούμε αν έχει μελετηθεί επαρκώς» είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα πρόσθετα μέτρα εντός του 2016.

«Μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί ή υπονοηθεί αντίστοιχο αίτημα από τους θεσμούς. Θα μου προξενήσει τεράστια έκπληξη αν συμβεί το αντίθετο» τόνισε ο κ. Σταθάκης και προανήγγειλε ότι με νόμο που θα ψηφιστεί μέχρι τις 15/2 θα εξαιρούνται από την διαδικασία των πλειστηριασμών, τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν ήδη εξαιρεθεί στην πρώτη φάση και αφορούν στεγαστικά α’ κατοικίας, καταναλωτικά νοικοκυριών και δάνεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε