Site icon NewsIT

Σταθάκης, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος VS Θεσμών: “Πετούν” έξω το ΔΝΤ;

19.03.2016 | 12:41
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Στο επίκεντρο το δημοσιονομικό κενό, τι θα γίνει με την "εμπλοκή" που παρουσιάστηκε με το ΔΝΤ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κατά την έναρξη της συνάντησης προσήλθαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ στις 12 το μεσημέρι έφτασε και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Τα δεδομένα

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών. η συζήτηση για τα δημοσιονομικά έγινε με βάση τη δέσμευση για 1% του ΑΕΠ, που θα νομοθετηθεί τώρα για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2018.

Συζητήθηκαν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί ότι κλείνουν το δημοσιονομικό κενό, συζητήθηκαν και τα μέτρα που συμφωνούν όλοι, αλλά υπάρχουν ακόμη διαφορές στις εκτιμήσεις για την απόδοσή τους. Αυτά τα μέτρα είναι μία δεύτερη κατηγορία.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει και άλλο ένα κενό και συζητήθηκαν κάποια άλλα μέτρα που θα μπορούσαν να κλείσουν αυτό το μικρό κενό που απομένει.

Είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή, επειδή την άλλη Κυριακή είναι το δικό τους Πάσχα, να φύγουν. Θα φύγουν την Κυριακή, την Τρίτη, την Τετάρτη; Θα υπάρξει ενημέρωση. Θα έχουμε, λοιπόν, μία διακοπή για το Πάσχα των Καθολικών.

Για το φορολογικό υπάρχει σημαντική συμφωνία. Συμφωνία υπάρχει και για το αφορολόγητο κατά την άποψη αξιωματούχων του υπουργείου. Εδώ να θυμίσουμε πως ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά χθες πως σε περίπτωση που συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι το μόνο που αντιδρά, τότε η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει στη Βουλή και το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ. Αύριο, Κυριακή, θα συζητηθούν οι συντάξεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version