Δευτέρα, 19 Αυγ.
30oC Αθήνα

Σταύρος Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση διαλύει και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας απέναντι στους επενδυτές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ανατολίτικες κουτοπονηριές σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται μόνο σοβαρότητα….» καταλόγισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην Βουλή ζητώντας από το Μαξίμου «να δώσει, εδώ και τώρα απαντήσεις…».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης επικρίνοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς με την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ είπε «πριν από μερικές μέρες ο κ. Τσίπρας με τυμπανοκρουσίες μας παρουσίασε το όραμά του για την ανάπτυξη και σήμερα πριν τελειώσει ο μήνας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαλύουν και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησής τους, απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές». Η Κυβέρνηση, είπε, θα πρέπει «να αποσαφηνίσει ποιος είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι γελούν και αγανακτούν όσοι σκέφτονται να επενδύσουν στην χώρα μας…. Το μεν Μαξίμου, αφήνει να εννοηθεί, ότι φταίει ο υπουργός. Ο δε Δρίτσας απαντά με κάποιο τρόπο ότι το νομοσχέδιο το επεξεργάσθηκε η γραμματεία της κυβέρνησης. Εδώ θα πρέπει να δοθεί απάντηση, είναι το υπουργείο ή είναι το Μαξίμου;».

Kαταλόγισε στον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα πως «πίσω από το θλιμμένο του ύφος, χαίρεται γιατί θα μπορεί να λέει στους ψηφοφόρους του στον Πειραιά ότι “εγώ προσπάθησα μέχρι τέλους κι αν δεν υπήρχαν εκείνοι οι Κινεζοτσολιάδες της αντιπολίτευσης θα τους είχα εξαπατήσει τους Κινέζους” ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Τσίπρα που δίδαξε πριν από έναν χρόνο πως μετατρέπεται το “όχι” σε “ναι”….».

Σχολιάζοντας την άτακτη υποχώρηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην υπόθεση Cosco, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι ένα κυρίαρχο κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του και όταν συμφωνεί πρέπει να τηρεί τα συμφωνηθέντα αλλιώς είναι ένα κράτος – παρωδία που κανείς δεν θέλει να έχει σχέσεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «το πρόσφατο Brexit απαιτεί να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί. Πρέπει να δείξουμε ένα υπεύθυνο, αξιόπιστο πρόσωπο και να αφήσουμε στο παρελθόν τις κουτοπονηριές και τους κουτσαβακισμούς. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα, αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, συμμαχίες και όχι την περιδίνηση που ζούμε εδώ και 18 μήνες.

Αυτές τις μέρες στείλατε στους επενδυτές το χειρότερο μήνυμα. Σαμποτάρετε την ελληνική οικονομία, σε μια δύσκολη στιγμή….» και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «έρχομαι από την ορεινή Αρκαδία. Εκεί στην Μάναρη, με σταμάτησε σταματάει ένας χωρικός και μου είπε “εάν κάνουν η Κυβέρνηση κάνει στο θέμα της Cosco, που τους παρακολουθεί όλος ο κόσμος, αυτά σκέψου τι μπαγαποντιές κάνουν σε όλα αυτά τα δικά μας θέματα, στις συντάξεις, στα έργα, στα αγροτικά…».Βρείτε είπε ο Σταύρος Θεοδράκης στην Κυβέρνηση «έναν τρόπο να απαντήσετε σε αυτή την ανησυχία του γέρου από το Μάναρη. Εκτός αν το «μπαγαπόντης» – με τόσα που έχετε κάνει και τόσα που έχετε ακούσει– σας φαίνεται σαν έπαινος…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε