Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: Νέα παρέμβαση για τις απευθείας αναθέσεις για το προσφυγικό

Νέα παρέμβαση έκανε το Ποτάμι για το θέμα των απευθείας αναθέσεων για το προσφυγικό και τις πληροφορίες που υπάρχουν για την παράταση αυτού του καθεστώς για ένα ακόμα χρόνο.

Αυτή την φορά με ερώτηση από τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Υγείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής που εμπλέκονται σε θέματα διαχείρισης κονδυλίων για τις ανάγκες του προσφυγικού προβλήματος και τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει σχέδιο νόμου για την παράταση των απευθείας αναθέσεων για έναν ακόμη χρόνο.
Το Ποτάμι, είχε υποστηρίξει μέσα από τις λίστες των απευθείας αναθέσεων που έχουν γίνει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που έχουν λάβει «σπαστά» μεγάλα ποσά με επαναλαμβανόμενες αναθέσεις και ότι γενικά με το σύστημα αυτό έχει γίνει ένα μεγάλο πάρτι αδιαφάνειας.
Στην ερώτηση που κατέθεσαν, επισημαίνουν ότι τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, η κυβέρνηση εμφανίζεται να επικαλείται και πάλι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να παρατείνει για ένα ακόμη χρόνο τις διαδικασίες απευθείας αναθέσεων κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης νομοθεσίας, για τις οποίες ακόμα και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων διατυπώνει ενστάσεις.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ