Site icon NewsIT

Στέφανος Κασσελάκης για φωτιά στην Αττική: Είδα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν

13.08.2024 | 12:02
Στέφανος Κασσελάκης για φωτιά στην Αττική: Είδα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενο από τους Τομεάρχες του Κόμματος Συμεών Κεδικογλου και Γιώργο Καραμέρο επισκέπτεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Επικεφαλής ο Στεφανος Κασσελάκης. Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Με μια ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έθεσε το θέμα των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, από το μεσημέρι της Κυριακής (11.8.2024).

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει πως ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο συντονιστικό κέντρο το απόγευμα της Δευτέρας, είδε μόλις 3 αεροσκάφη να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς και παραθέτει επίσημη επιστολή του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου, με αίτημα να τους «χορηγηθεί το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω σκότους».

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη: 

«Επειδή κατά την επίσκεψή μου στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας είδα ο ίδιος στο σύστημα μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Τομεάρχη μας Συμεών Κεδίκογλου, προχώρησε στο παρακάτω επίσημο αίτημα.

Γιατί ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια.

“ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Υπόψιν Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Β. Κικίλια

Αξιότιμε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επίσκεψής μας, στις 12/08/2024, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου, όπου είχαμε ενημέρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι από την έναρξη της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 32 εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Ωστόσο, τόσο από ρεπορτάζ σε μέσα ενημέρωσης, όσο και από μαρτυρίες κατοίκων, αμφισβητείται ο αναφερόμενος αριθμός των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν.

Για να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού που δικαιούται να γνωρίζει, σας μεταφέρω, ως αρμόδιος Τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και προσωπικά του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, όπως μας χορηγηθεί το υλικό από το σχετικό καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30, οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω σκότους.

Προτιθέμεθα να ζητήσουμε τα στοιχεία και διά της κοινοβουλευτικής οδού, ωστόσο επειδή αυτή είναι μία πιο χρονοβόρα διαδικασία, ζητούμε άμεσες απαντήσεις που η κοινή γνώμη έχει δικαίωμα να γνωρίζει.

Ευχαριστώ και αναμένω,

Συμεών Κεδίκογλου

Βουλευτής Ευβοίας

Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version