Παρασκευή, 4 Οκτ.
21oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Η «έμμεση» υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις των 87

Στέφανος Κασσελάκης: Η «έμμεση» υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις των 87

Τελικά ούτε χθες (03.10.2024) ο Στέφανος Κασσελάκης με το βίντεο των 3:52 δευτερολέπτων και 395 λέξεων άνοιξε τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει σε σχέση με την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επεσήμαναν στελέχη της ομάδας των «87» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδειξε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αρχικά το συνέδριο και οι συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν σε αυτό, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και ο ίδιος να επανέλθει στην ηγεσία χωρίς εκλογές.

«Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!” “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη».

Όπως σημείωναν μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να δείχνει μεγάλη αγωνία για το συνέδριο καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν δεν καταφέρει να αμφισβητηθεί η απόφαση της ΚΕ θα πρέπει να μπει στην βάσανο της κάλπης. Μία τέτοια εξέλιξη είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον πρώην πρόεδρο καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι στον δεύτερο γύρω θα υπάρξει ένα συντεταγμένο μπλοκ απέναντι του.

Πολλοί υποστηρίζουν μάλιστα ότι επίτηδες δεν αναφέρθηκε με συγκεκριμένο τρόπο στην υποψηφιότητα του καθώς σε κάθε περίπτωση θέλει να το αφήσει ανοικτό. Αν δηλαδή τελικά δεν το ελέγξει και παράλληλα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση από τους 87 για τις εκλογές να μην κατέβει.

Πολλές ερμηνείες έφερε και η φράση «για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα» που ανέφερε στο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης. Κάποιοι λένε ότι η αναφορά του αυτή δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο πόθεν έσχες γι αυτό αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ο πρώην πρόεδρος επιτέθηκε ακόμα εναντίων των 87 λέγοντας ότι: «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος. Σήμερα, η φωνή των πολλών. Αύριο, η κυβέρνηση της προόδου».

Όπως ήταν φυσικό η αναφορά αυτή έφερε την αντίδραση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας με τον Κώστα Ζαχαριάδη να λέει: «Αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ότι με αυτή την αναφορά ο έκπτωτος πρόεδρος μπορεί να ήθελε να προκαλέσει την πειθαρχική του αντιμετώπιση προκειμένου να εκθέσει τους 87.

Ο πρώην πρόεδρος επέκρινε και τα σενάρια της κεντροαριστεράς λέγοντας : «Η κυβέρνηση απέρχεται και το γνωρίζετε. Στη θέση της: Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής. Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς.

Το βίντεο που το αφήγημα θα μπορούσε να το είχε γράψει και γνωστός στιχουργός αφού μέσα υπάρχουν στοίχοι από γνωστά τραγούδια “τέλος στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Τέλος στη ζωή με το κομμάτι ξεκίνησε με το γνωστό είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα“», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ σε όλο το βίντεο μιλούσε στον πρώτο ενικό όταν έφτασε η στιγμή για να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένεια των παλιών αγωνιστών , αλλά και από τους νέους μίλησε στον πληθυντικό . Μόνο που όπως σημείωναν τα στελέχη της ομάδας των 87 ο ίδιος ήταν ο οποίος μίλησε στην ΚΕ για βαρονίες και κουκουλοφόρους αδιαφορώντας σε ποιους απευθύνεται.

«Ζητώ συγγνώμη. Από εσάς που απογοητεύσαμε. Από τους νέους που μας έφεραν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών που μοιράζονταν συντροφικά στα δυο μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα αξιώματα. Από τους 150.000 πολίτες που στήθηκαν στις ουρές πριν από μόλις ένα χρόνο» είπε.

Εν τω μεταξύ χθες συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία για να συζητήσει την εισήγηση στην ΚΕ. Από την συνεδρίαση αποχώρησε η Θεοδώρας Τζάγκρη διαφωνώντας με την Γιώτα Μπελώνη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις